Lepkie kiełki z winogronami i orzechami włoskimi
Lepkie kiełki z winogronami i orzechami włoskimi to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przystawka. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 184 kalorie, 9g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 46 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka greckiego jogurtu, mięty, octu balsamicznego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 97% to danie jest super. Podobne przepisy to Pieczona Brukselka I Winogrona Z Orzechami Włoskimi, Pieczona brukselka z winogronami i orzechami włoskimi, oraz Kiszone winogrona z orzechami włoskimi.
Instrukcje
Zagotować dużą patelnię z wodą i dodać kiełki. Gotować przez 8 minut, lub aż po prostu gotowane przez, ale nie rozmokły.
Odcedzić, schłodzić, a następnie zmniejszyć o połowę. Można schłodzić do 24 godzin.
Dżem figowy i ocet balsamiczny rozpuścić na dużej patelni lub woku. Podczas bulgotania dodać kiełki i smażyć, aż zaczną się karmelizować. Obniżyć ogień i dodać winogrona, a następnie gotować przez kilka minut więcej, aż winogrona są gorące i zmiękczające.
Dodać orzechy włoskie i przyprawy, a następnie przewinąć do naczynia do serwowania.
Wymieszać jogurt z posiekaną miętą i zalać gorącymi kiełkami.
Dekoruj kilkoma dodatkowymi liśćmi mięty.