Lepki tort czekoladowy

Lepki tort czekoladowy
Lepki ciasto czekoladowe jest deser, który służy 24. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu. 502 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mąki, podwójnej śmietany, czekolady w loki i cukru. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Lepki Czekoladowy Tort Łyżka, Lepki, Dekadencki Tort Czekoladowy, oraz Ciasto Czekoladowe Z Lepkim Masłem.

Instrukcje

1
Smar i dolna linia 24cm sprężyny formy ciasto cyny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
2
Piekarnik nagrzać do 160C / wentylator 140C / Gaz. Rozpuść 120 g czekolady w misce. Ostudzić przez 5 minut, a następnie ubić w żółtkach. W misce ubij masło i 100 g cukru, aż będą miękkie i kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Wymieszać w roztopionej czekoladzie i żółtkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
4
Białka ubić na sztywne szczyty, następnie ubić w trzech partiach Pozostałe 120 g cukru i dalej ubijać aż będą sztywne. 1/3 bezy ubić do miksu czekoladowego. Następnie delikatnie złożyć na przemian łyżki mąki i pozostałą bezę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Łyżką do blaszki, wyrównać i piec 40-45 minut, aż Góra utworzy lekką skórkę. Przetestuj środek metalowym szpikulcem, powinien wyjść czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Wyjąć, ostudzić 10 minut, przed wyjęciem z puszki. Po ostudzeniu przeciąć na pół ostrożnie, ponieważ jest kruchy, dużym ząbkowanym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
7
Aby nadzienie: w misce ubić podwójną śmietanę, aż zgęstnieje, ale nie sztywny. Następnie wymieszać z crme frache i skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójny KremPodwójny Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Rozłóż połowę ciasta z całą śmietaną i kanapką razem z drugą połówką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
9
Umieść na stojaku z dużym talerzem pod spodem.
10
Aby lukier ganache: rozbić czekoladę na patelnię i dodać podwójną śmietanę. Roztopić na najniższym ogniu i mieszać do uzyskania gładkości, następnie ostudzić do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedynczy KremPojedynczy Krem
Podwójny KremPodwójny Krem
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Polej ciasto.
12
Niech nadmiar lukru uruchomić na talerzu i łyżką go z powrotem, aby wypełnić wszelkie luki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
13
Rozłóż lukier równomiernie na górze i po bokach za pomocą łyżki lub noża do palety. Podczas gdy zestawy lukru posypać startą czekoladę na wierzchu i po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PaletyNóż Do Palety
14
Zrób loki: będziesz potrzebował dużego bloku czekolady. Upewnij się, że czekolada jest w ciepłej temperaturze pokojowej i umieszczona na blacie roboczym. Gordon użył ostrego noża, aby loki, ale łatwiej narysować obrotową obieraczkę do warzyw z boku grubego bloku czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
15
Na środku ciasta umieścić duży obcinacz (OK. 10cm) i napełnić czekoladowymi loczkami. Ostrożnie usuń pierścień i pozwól, aby loki delikatnie się kaskadowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
16
Podawać w temperaturze pokojowej. Jeśli ciasto jest schłodzone przed podaniem, należy pozostawić ciasto do temperatury pokojowej.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto czekoladowe. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn