Lepki budyń toffi z sosem Port toffi
Lepki budyń toffi z sosem Port toffi jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieczone i pistacje, sodę oczyszczoną, łagodną melasę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Absolutnie Grzeszne! Lepki Budyń Toffi Z Sosem Pekan Toffi, Lepki budyń toffi z sosem maślanym, oraz Lepki Pudding daktylowy z sosem toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla budyniu: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i podgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj 9-calową okrągłą patelnię do pieczenia 1 łyżką masła. Zestaw patelnia duża patelnia do pieczenia wyłożona czystym ręcznikiem kuchennym. Przynieś czajnik lub średni rondel z wodą, aby zagotować na dużym ogniu.
Suszone śliwki i port zagotować na średnim ogniu w małym rondlu. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie lekko zmniejszona, a śliwki będą pulchne, od 8 do 10 minut. Wymieszać wanilią.
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić, około 10 minut.
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Suszone śliwki, płyn do gotowania, brązowy cukier i skórka z cytryny w robocie kuchennym do zmielenia na pastę.
Dodać jajka i pulsować kilka razy, aż dokładnie połączone. Po uruchomieniu maszyny wlać pozostałe 4 łyżki roztopionego masła.
Przenieść mieszankę śliwek do dużej miski. Za pomocą gumowej szpatułki złożyć mieszankę mąki.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Dodać tyle wrzącej wody, aby osiągnąć około połowy boków patelni. Przykryć patelnię szczelnie folią aluminiową.
Piec, aż tester wstawiony w środku ciasta wychodzi z wilgotnych okruchów dołączone, 40 do 50 protokół. Natychmiast wyjąć patelnię z łaźni wodnej i ustawić na stojaku z drutu (przykryć).
Do sosu portowego toffi: roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać brązowy cukier i sól i ubijać na gładką masę. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści i mieszanina wygląda na puchatą, 3 do 4 minut. Powoli wlać śmietanę, Porto i melasę i ubijać do połączenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż pieniste, o 3 protokół. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Ciasto pokebić nożem do parowania lub szaszłykiem, następnie polać sosem toffi na budyniu i równomiernie rozprowadzić gumową szpatułką. Pozostawić do ostygnięcia, około 10 minut, następnie wyjąć porcje i posypać (opcjonalnie) pistacjami i solą.
Resztki można przechowywać w lodówce do 3 dni; pamiętaj, aby podgrzać porcje w mikrofalówce przed podaniem.