Lepki budyń Sułtański
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj lepkiego budyniu sułtańskiego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 565 kalorii, 10g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 69 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, mąkę, cukier muscovado i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 48%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Lepki Budyń Toffi, Lepki Budyń Toffi, oraz Lepki Budyń Toffi.
Instrukcje
Posmaruj małą miskę budyniową odporną na działanie mikrofali. W osobnej misce natrzyj masło na mąkę i proszek do pieczenia, a następnie wymieszaj cukier i sułtanki. Stopniowo dodawać jajka i mleko, aby uzyskać mokrą mieszaninę ciasta.
Łyżka do miski i zrobić głębokie wgłębienie w środku z tyłu łyżki. Przykryj miskę folią spożywczą, przebijaj końcówką noża i mikrofal na wysokości przez 4-5 minut, aż dobrze się podniesie i będzie twardy w dotyku.
Ostrożnie obrócić puder na talerz i łyżkę na dużą ilość syropu. Pokroić i podawać z kremem.