Lemon ricotta Pancakes z twarogiem cytrynowym i świeżymi malinami
Naleśniki z cytryną Ricotta z twarogiem cytrynowym i świeżymi malinami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 1174 kalorii. Mieszanka proszku do pieczenia, twarogu cytrynowego, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Naleśniki z twarogiem cytrynowym i świeżymi malinami, Tarta z twarogiem cytrynowym z malinami i świeżo zbieranymi jagodami Sa, oraz Dziś Kolacja: naleśniki Ricotta z twarogiem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię nieprzywierającą.
Mąkę, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, sól i cukier wymieszać w małej misce.
W dużej misce wymieszać ser, jajka, mleko, sok z cytryny i skórkę.
Mieszankę mąki ubić na mokre składniki, aż do połączenia.
Posmaruj gorącą patelnię masłem. Dla każdego naleśnika, wlać około 1/4 miarki szklanki ciasta na patelni i gotować z obu stron, aż światło złoty kolor brązowy. Powtarzaj, aż nie pozostanie żadne ciasto.
Opróżnij zawartość twarogu cytrynowego do małego rondla i ogrzej na małym ogniu. Ewentualnie zdejmij pokrywkę i umieść w kuchence mikrofalowej na 50 procent mocy na 2 minuty, zatrzymując się po 1 minucie, aby wymieszać twaróg.
Naleśniki skropić kilkoma łyżkami twarogu, polać świeżymi malinami i posypać cukrem cukierniczym.