Lemon Lemon Loaf

Lemon Lemon Loaf
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Lemon Lemon Bochenek spróbować. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka proszku do pieczenia, sól, sok z cytryny i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lemon makowy Bochenek z waniliową glazurą cytrynową, Lemon Loaf, oraz Bochenek Malinowo-Cytrynowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
ZRÓB CIASTO CYTRYNOWE
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj boki i spód dwóch patelni bochenkowych 9 na 5 na 3 cale za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania. Spód wyłożyć papierem do pieczenia i spryskać papierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
3
Obie mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól przesiać razem w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
W mikserze umieścić cukier, jajka, skórkę z cytryny i sok z cytryny i pulsować, aż się połączą. Przy włączonym silniku wlej masło przez rurę zasilającą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
MasłoMasło
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Dodać śmietanę i wanilię i pulsować aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
6
Przenieść mieszaninę do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Posypać mieszaninę mąki, jedną trzecią na raz, składając delikatnie po każdym dodaniu, aż tylko połączone. Nie przesadzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
Podziel ciasto równomiernie między przygotowane Patelnie.
9
Piec w środku piekarnika przez 20 minut, obracać Patelnie, zmniejszyć temperaturę piekarnika do 325 stopni F. i piec przez kolejne 30 do 35 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka bochenka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
10
Ostudzić w patelniach przez 15 minut.
11
TYMCZASEM ZROBIĆ SYROP CYTRYNOWY
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
SyropSyrop
12
W małym rondlu na średnim ogniu podgrzać sok z cytryny i cukier, aż cukier całkowicie się rozpuści. Po rozpuszczeniu, nadal gotować przez 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Zdjąć z ognia i odstawić.
14
Wyłóż pół arkusza papieru pergaminowego i odwróć bochenki na patelnię. Użyj wykałaczki, aby wbić dziury w Szczytach i bokach bochenków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
WykałaczkiWykałaczki
PatelniaPatelnia
15
Blaty i boki bochenków posmarować syropem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
SyropSyrop
16
Niech syrop namoczyć w cieście i umyć ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
17
Niech ciasto ostygnie całkowicie, co najmniej 30 minut.
18
(Namoczone, ale nieszkliwione bochenki będą przechowywane, owinięte w dwie warstwy folii i zamrożone, do 6 tygodni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
19
JEŚLI CHCESZ, ZROBIĆ LEMON GLAZE
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
CytrynaCytryna
20
W małej misce ubijamy cukier cukierniczy i 4 łyżki soku z cytryny. Mieszanina powinna być gęsta, ale wylewana. Jeśli mieszanina jest zbyt sztywna, dodaj kolejne 2 łyżki soku z cytryny i ubijaj ponownie, dodając małe ilości soku z cytryny i / lub cukru cukierniczego, aż uzyskasz odpowiednią konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
21
Wylać polewę cytrynową na wierzchu każdego bochenka i niech kapie po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
CytrynaCytryna
22
Pozostawić cytrynową glazurę twardnieje, około 15 minut, przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
CytrynaCytryna
23
Przeszklone bochenki będą przechowywać do 3 dni, ciasno owinięte folią, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
24
BAKED NOTE
25
Do celów zestingu zawsze zalecamy stosowanie owoców organicznych, wolnych od chemikaliów lub pestycydów, które mogą znajdować się głęboko w skórce.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
WołowinaWołowina
26
Od
27
Baked: New Frontiers in Baking autorstwa Matta Lewisa i Renato Polifito. Copyright © 2008 by Anne Bramley; photographs copyright © 2008 by Tina Rupp. Opublikowane przez Stewart, Tabori & Chang, imprint Harry N. Abrams.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn