Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Lemon Lemon Bochenek spróbować. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka proszku do pieczenia, sól, sok z cytryny i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lemon makowy Bochenek z waniliową glazurą cytrynową, Lemon Loaf, oraz Bochenek Malinowo-Cytrynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
ZRÓB CIASTO CYTRYNOWE
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj boki i spód dwóch patelni bochenkowych 9 na 5 na 3 cale za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania. Spód wyłożyć papierem do pieczenia i spryskać papierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Patelnia Bochenkowa
Piekarnik
3
Obie mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól przesiać razem w średniej misce.
W mikserze umieścić cukier, jajka, skórkę z cytryny i sok z cytryny i pulsować, aż się połączą. Przy włączonym silniku wlej masło przez rurę zasilającą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Skórka Cytrynowa
Masło
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
5
Dodać śmietanę i wanilię i pulsować aż do połączenia.
Posypać mieszaninę mąki, jedną trzecią na raz, składając delikatnie po każdym dodaniu, aż tylko połączone. Nie przesadzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
8
Podziel ciasto równomiernie między przygotowane Patelnie.
9
Piec w środku piekarnika przez 20 minut, obracać Patelnie, zmniejszyć temperaturę piekarnika do 325 stopni F. i piec przez kolejne 30 do 35 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka bochenka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
10
Ostudzić w patelniach przez 15 minut.
11
TYMCZASEM ZROBIĆ SYROP CYTRYNOWY
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna
Syrop
12
W małym rondlu na średnim ogniu podgrzać sok z cytryny i cukier, aż cukier całkowicie się rozpuści. Po rozpuszczeniu, nadal gotować przez 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
13
Zdjąć z ognia i odstawić.
14
Wyłóż pół arkusza papieru pergaminowego i odwróć bochenki na patelnię. Użyj wykałaczki, aby wbić dziury w Szczytach i bokach bochenków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Wykałaczki
Patelnia
15
Blaty i boki bochenków posmarować syropem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna
Syrop
16
Niech syrop namoczyć w cieście i umyć ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
17
Niech ciasto ostygnie całkowicie, co najmniej 30 minut.
18
(Namoczone, ale nieszkliwione bochenki będą przechowywane, owinięte w dwie warstwy folii i zamrożone, do 6 tygodni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
19
JEŚLI CHCESZ, ZROBIĆ LEMON GLAZE
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Cytryna
20
W małej misce ubijamy cukier cukierniczy i 4 łyżki soku z cytryny. Mieszanina powinna być gęsta, ale wylewana. Jeśli mieszanina jest zbyt sztywna, dodaj kolejne 2 łyżki soku z cytryny i ubijaj ponownie, dodając małe ilości soku z cytryny i / lub cukru cukierniczego, aż uzyskasz odpowiednią konsystencję.