Lemon Glazed Date Sticks
Need a wegetariańska przystawka? Cytrynowe glazurowane daktyle mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 72 kalorie, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka orzechów włoskich, masło, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Spiced Cider Glazed Cruller Sticks, Szkliwione patyczki pasternaku i marchwi z gorczycą, oraz Daktyl Glazurowany Kurczak Pomarańczowy.
Instrukcje
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. Odstawić.
Ubić jajko i powoli dodawać cukier. Zmiksować w 1 łyżce masła lub margaryny. Wymieszaj daktyle i orzechy. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki, dobrze mieszając.
Wlać do nasmarowanej patelni 8x8 cali, równomiernie rozprowadzając.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 25-30 minut. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Rozprowadzić na wierzchu glazurą i pokroić na 24 patyczki.
Połączyć 1 łyżkę mleka, 1 łyżkę margaryny, 1 szklankę cukru cukierniczego, 1 łyżeczkę soku z cytryny i 1/2 łyżeczki startej skórki cytryny.
Podgrzać na małym ogniu, aż do dobrego wymieszania. Lekko ostudzić przed zalaniem ciastkami.