Lekki sos włoski
Lekki włoski dressing to przepis śródziemnomorski na 4 osoby. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 72 kalorie . Za 26 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubi 7 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup musztardę dijon, sól i pieprz koszerny, pomidora i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 10 minut . Sprawdza się dobrze jako dodatek. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także : De-Light-Ful Gingerbread With Butterscotch Sauce , Light and Chunky Chicken Soup oraz Light and Easy Alfredo .
Instrukcje
Zetrzyj przekrojone boki pomidora na grubych oczkach tarki w misce; usuń skórki.
Wymieszaj 1/4 szklanki wody, ocet, sok z cytryny, musztardę dijon, cukier, oliwę z oliwek, czosnek, oregano, bazylię, 1/4 łyżeczki soli i pieprz do smaku.
Zdjęcie autorstwa Andrew McCaul