Lekki i chrupiący Fritto Misto

Lekki i chrupiący Fritto Misto
Przepis Light and Crispy Fritto Misto można przygotować w około 1 godzinę . Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 4579 kalorii , 30 g białka i 478 g tłuszczu . Za 6,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kalmarów, koszernej soli i pieprzu, orzeszków ziemnych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę peskatariańską . Sprawdza się dobrze jako drogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Lekka i gęsta zupa z kurczaka , Lekki i łatwy Alfredo i Lekki i smaczny makaron z pomidorami, bazylią i mozzarellą na gorący letni wieczór są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej: Napełnij duży garnek o grubym dnie olejem do połowy. Rozpocznij podgrzewanie oleju na średnim ogniu, ale nie pozwól mu się rozerwać, dopóki nie będziesz mieć wszystkiego innego gotowego. Przygotuj kalmary i warzywa: Oddziel ciała i macki kalmarów. Jeśli kalmary są duże, przekrój macki na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
2
Rozetnij korpusy kałamarnic, aby leżały płasko, a następnie pokrój je na paski o grubości 1/4 cala i długości 1 1/2 cala. Namocz kałamarnice w mleku, podczas gdy przygotowujesz resztę fritto misto. Przytnij łodygi karczochów i usuń zewnętrzne liście. Pokrój je bardzo cienko wzdłuż końca łodygi. (Jeśli masz prawdziwe małe karczochy, nie musisz martwić się o dławik; jeśli możesz znaleźć tylko duże karczochy, usuń kolczasty dławik przed pokrojeniem.) Przytnij końce cukinii i pokrój wzdłuż na plasterki o grubości około 1/4 cala, a następnie pokrój w paski o długości 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3
Przygotuj stanowisko do smażenia: Na blasze lub dużym talerzu wymieszaj mąkę, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Przygotuj pokrojoną cytrynę, czosnek, pietruszkę i rozmaryn i połóż je w pobliżu. Wyłóż talerz ręcznikami papierowymi lub papierem pergaminowym. Zwiększ temperaturę oleju, aż osiągnie 375 stopni Fahrenheita na termometrze do głębokiego smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
4
W międzyczasie odcedź kalmary; wrzuć kalmary, karczochy i cukinię do mąki. Potrząśnij blachą do pieczenia w przód i w tył, aby pokryć składniki. Gdy olej osiągnie odpowiednią temperaturę, dodaj około jednej trzeciej posypanych mąką produktów, a także kilka plasterków cytryny i czosnku i smaż przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
5
Dodaj około jednej trzeciej rozmarynu i pietruszki i gotuj dalej, aż warzywa i kalmary będą jasnozłote, kolejne 1 do 2 minut. Używając durszlaka lub chińskiego sitka (lub w ostateczności łyżki cedzakowej), przełóż smażone potrawy na wyłożony talerz, aby je odsączyć. Dopraw większą ilością soli i posiekaną pietruszką i podawaj z ćwiartkami cytryny. Najlepiej podawać na gorąco, więc pozwól gościom zajadać się, podczas gdy Ty zaczniesz gotować kolejną partię. Zdjęcie: David Malosh
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn