Lekka i kremowa zupa z ostryg z Salsefią
Lekka i kremowa zupa z ostryg z Salsefią może być właśnie zupą, której szukasz. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 312 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka boczku, gałązek tymianku, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Grillowana Salsefia, kukurydza i boczek z sosem miodowo-miodowym, Kremowa zupa Salsefy z łososiem, oraz Oyster Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij średnią miskę zimną wodą i dodaj sok z cytryny. Salsefię obrać i pokroić w 1/4-calową kostkę.
Dodaj salsefię do wody cytrynowej.
W dużym rondlu, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż chrupiące, o 5 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby odcedzić; w rondlu należy zachować 2 łyżki tłuszczu boczkowego.
Dodaj cebulę do rondla i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj go do rondla i doprawić solą i czarnym pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż salsefia jest prawie miękka, o 10 protokół.
Dodać wino do rondla i doprowadzić do wrzenia.
Dodać sok z małży, wodę i tymianek. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż salsefia będzie miękka, o 10 minut dłużej.
Dodaj śmietanę, ostrygi, Likier ostrygowy i cayenne i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, lub aż ostrygi są po prostu gotowane przez. Wyrzucić gałązki tymianku. Doprawić solą i czarnym pieprzem i chochlą do rozgrzanych misek. Top z boczkiem i pietruszką i podawać.