Latki Ziemniaczane

Latki Ziemniaczane
Placki ziemniaczane to bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 32. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 47 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, mąkę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), Latki Ziemniaczane, oraz Latki Ziemniaczane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 121° z regałem w górnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ziemniaki obrać i grubo zetrzeć w misce za pomocą dużych otworów w kształcie łzy tarki pudełkowej lub w robocie kuchennym wyposażonym w średni krążek rozdrabniający.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodaj sok z cytryny i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
4
Grubo zetrzeć cebulę w tej samej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Przenieś do ręcznika kuchennego (nie ściereczki frotte), a następnie zbierz rogi, aby utworzyć worek i mocno skręć, aby wycisnąć jak najwięcej płynu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
6
Wytrzyj miskę czystą, następnie powrót ziemniaki i cebulę do miski i wymieszać w mące, jajka, i 1 1/4 łyżeczki soli, aż tylko połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu aż do gorąca, ale nie palenie. Wypełnij środek 1/4-cup w połowie z mieszaniną latke i ostrożnie łyżką do patelni, a następnie spłaszczyć do 3 cali średnicy z łopatką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
8
Forma 5 więcej latkes na patelni i smażyć, aż spody są głębokie Złoty, 1 1/2 do 3 protokół. (Jeśli latkes brązowy zbyt szybko, zmniejszyć ciepło do średniego.) Obrócić i smażyć na głębokim złocie, 1 1/2 do 3 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przełożyć na papierowe ręczniki, aby na krótko odcedzić, następnie przełożyć do metalowego stojaka ustawionego na patelni do pieczenia i ogrzać w piekarniku. Zrób więcej latkes.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Latkes można przechowywać w piekarniku do 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje32
Ocena Zdrowia1
Magazyn