Latki Serowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sera Latkes. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 299 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz konfitury wiśniowe, cukier cynamonowy, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Latki Serowe, Latkes Z Serem I Czerwoną Papryką, oraz Kozi Ser I Wiśnia Latkes.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać ser rolnika, jajka, cukier, wanilia, sól i mąkę.
Wlać 1/2 cala oleju do 10-do 12-in. patelnia (o bokach co najmniej 1 1/2 cala. wysokie) na średnim-od niskiego do średniego ciepła. Gdy olej osiągnie 300, czerpać 1/4 szklanki mieszanki serowej z miski, a następnie delikatnie wrzucić do gorącego oleju. Dociśnij lekko łopatką, aby spłaszczyć. Gotować 3 lub 4 naleśniki na raz (nie tłoczyć patelni), poluzować od dołu w razie potrzeby, aż spody będą złociste, około 2 minut. Delikatnie obrócić i gotować, aż inne strony będą złociste, 1 do 2 minut dłużej.
Przełożyć na papierowe ręczniki, aby odcedzić na krótko, a następnie ogrzać w piekarniku 200 podczas gotowania pozostałych naleśników.
Podawać na gorąco, z syropem klonowym, konfiturą z wiśni i / lub cukrem cynamonowym.