Lasagne Ze Szpinakiem
Lasagne ze szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 24g białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać parmezan, szpinak, jajka i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lasagne Ze Szpinakiem, Lasagne Dip Ze Szpinakiem, oraz Lasagne Ze Szpinakiem.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Wymieszaj jajka, twarożek, szpinak, 2 szklanki mozzarelli i 1/4 szklanki parmezanu.
Warstwa 1 szklanka sosu makaronowego, 3 makaron lasagne i pół mieszanki twarogu w naczyniu do pieczenia 13x9 cali. Powtórz warstwy. Top z pozostałym makaronem, sosem i serami.
Piec 45 min. lub aż do przegrzania.
Odstawić 10 min. przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.