Lasagne z wołowiną i serem
Lasagne z wołowiną i serem wymaga ok. 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 1514 kalorii, 142g białka, oraz 60 g tłuszczu na porcję. Na $9.8 za porcję, ten przepis okładki 66% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka pomidorów, mielonego pieprzu, sera ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 82%. Spróbuj Lepsza Lasagna Wołowa, Łatwa Lasagna Wołowa, oraz Lasagna wołowa i Beszamelowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i saute 3 protokół, aż miękkie.
Dodać, wołowina i gotować 5 do 7 protokół, aż rumiane na całym, rozbijając mięso, jak gotuje. Wymieszaj z bazylią, oregano i płatkami czerwonej papryki.
Dodać pokrojone w kostkę pomidory i sos pomidorowy i doprowadzić do duszenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu od 10 do 15 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Tymczasem, w dużej misce, połączyć ricotta, połowa mozzarella, jajko, i czarny pieprz.
Wlać 1 szklankę sosu mięsnego na dnie 13 przez 9-calowej patelni lasagne. Ułóż 4 niegotowane makaron lasagne na wierzchu sosu, nakładając makaron lekko na dno. Połówkę mieszanki serowej łyżka nad makaronem. Top z 1 1/2 szklanki sosu mięsnego i 4 więcej makaronu. Górna druga warstwa makaronu z pozostałą mieszaniną sera, 1 1/2 szklanki sosu mięsnego i 4 więcej makaronu. Top makaron z 1 1/2 szklanki sosu mięsnego i pozostały ser mozzarella. Top z parmezanem.
Przechowywać w lodówce lub zamrozić pozostały sos.
Przykryć folią i piec 45 minut. Odkryć i piec 15 więcej minut, aż top jest złoty i bąbelkowy.
Odstawić na 5 minut przed krojeniem.