Lasagne z pieczarkami i szpinakiem w sosie kozim
Lasagne z dzikimi grzybami i szpinakiem z kozim sosem serowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 6,11 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby shiitake, pomidor śliwkowy, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Strudle z dzikimi grzybami, Chardą Szwajcarską i kozim serem z sosem Bourbon Cider, Frittata z grzybami i kozim serem, oraz Grzyby Dzikie-ser kozi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wodę i porcini w średniej misce; przykryć i odstawić na 15 protokół.
Odcedzić na sicie nad miską, rezerwując 1 szklankę płynu do namaczania. Doprowadzić moczenie płynu do wrzenia w małym rondlu; zmniejszyć ogień do medium, i gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 5 protokół).
Usuń łodygi z shiitakes; Odrzuć łodygi. Pokrój czapki shiitake.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać borowiki, shiitake, i pieczarki, 1/4 łyżeczka soli, tymianek, i 1/8 łyżeczka pieprzu; smażyć 12 minut lub aż zmiękną.
Dodać wino; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie wyparuje.
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj mąkę i gotuj przez 30 sekund, stale mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki płynu borowikowego i mleka, mieszając trzepaczką do wymieszania. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje (około 4 minut).
Dodać kozi ser, 2 łyżki parmezanu, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i mieszać, aż ser się rozpuści.
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu serowego na dnie 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Ułóż 2 makaron na sosie serowym, i top z połową mieszanki grzybowej, pół szpinaku, 3/4 szklanki pomidora, 1/2 szklanki sosu serowego i 1/4 szklanki mozzarelli. Powtórz warstwy, kończąc makaronem.
Pozostały sos serowy rozłożyć na makaron.
Posypać 1/4 szklanki mozzarelli, 1/2 szklanki pomidora i 2 łyżki parmezanu. Przykryć i piec w 375 przez 25 minut. Odkryć i piec dodatkowe 25 minut.