Lasagne z kiełbasą, serem i bazylią
Przepis kiełbasa, ser i bazylia lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 511 kalorii, 26g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, cebulę, pikantne kiełbaski i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagne z domowym makaronem bazyliowym i sosem pomidorowo-Kiełbasowym, Trzy Serowo-Kiełbasowe Lasagne, oraz Lazania Z Kiełbasą Z Trzema Serami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać kiełbasy, cebula, czosnek, oregano i pokruszony papryka i podsmażyć, aż kiełbasa jest gotowane przez, tłuczenie kiełbasy na małe kawałki z tyłu widelca, o 10 protokół.
Dodać pokrojone pomidory i pokrojone w kostkę pomidory z sokami. Doprowadzić sos do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średniego i gotuj na wolnym ogniu 5 minut, aby zmieszać smaki. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Schłodzić do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić.)
Używając włączania / wyłączania, posiekaj liście świeżej bazylii drobno w procesorze.
Dodaj ricottę, mozzarellę, parmezan, jajko, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Za pomocą włączania / wyłączania proces napełniania, aż do momentu mieszania, a tekstura jest nadal Gruba.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozprowadź 1 1/4 szklanki sosu w szklanym naczyniu do pieczenia 13x9x2-calowym. Ułóż 3 makarony na sosie. Upuść 1 1/2 filiżanki wypełniając makaron, a następnie równomiernie rozprowadzić na pokrycie.
Posypać 3/4 szklanki sera mozzarella i 1/4 szklanki parmezanu. Powtórz warstwowanie sosu, makaronu, nadzienia i serów jeszcze 2 razy. Top z pozostałych 3 makaron. Łyżka pozostały sos na szczycie makaronu.
Posypać pozostałymi serami. Spryskaj duży kawałek folii sprayem z nieprzywierającą oliwą z oliwek. Lasagne przykryć folią, spryskane bokiem w dół.
Piec lasagne 40 minut. Ostrożnie odkryć. Zwiększyć temperaturę pieca do 204°.
Piec, aż makaron będzie miękki, bąbelki sosu grubo i krawędzie lasagne są złote i dmuchane, o 20 protokół.
Przenieść na powierzchnię roboczą; odstawić na 15 minut przed podaniem.