Lasagna z pieczonego dyni

Lasagna z pieczonego dyni
Przepis Lasagnan pieczonego dyni może zaspokoić swoje pragnienie śródziemnomorskie w około 3 godziny. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 955 kalorii, 38g białka, oraz 59G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, pieprz, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Piżmowa Lasagna, Pieczona Piżmowa Lasagna, oraz Pieczona Piżmowa Lasagna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Używając obieraczki do warzyw, Usuń twardą skorupę squasha. Przyciąć około 1/2-cala od góry i na dole końce, dzięki czemu można ustawić każdą sekcję squasha płasko na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Pokrój Kabaczek na pół wzdłuż. Posiekaj nasiona łyżką i grubo posiekaj dynię na 1/2-calowe kawałki. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową. W misce wrzucić dynię z olejem, szałwią, mieszanką przypraw i 1 łyżeczką soli i świeżo zmielonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
NasionaNasiona
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozłóż squash w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Piecz Kabaczek w piekarniku, aż będzie bardzo miękki i zacznie brązowieć, 40 do 50 minut, mieszając raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć squash z piekarnika i puree w robocie kuchennym ze świeżą gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Gałka Muszkatołowaświeża Gałka Muszkatołowa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
6
W dużej misce wymieszać puree z dyni, ricotta, parmezan, jajka, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Przykryć i przechowywać w lodówce mieszaninę aż do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
PieprzPieprz
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować arkusze lasagne aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Odcedzić arkusze i rozłożyć je na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Skropić je lekko olejem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Przygotować sos: w dużym rondlu, doprowadzić mleko do powolnego dusić na średnim ogniu. W dużym garnku roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
11
Do masła dodać szałwię i czosnek, gotować przez 30 sekund, następnie dodać mąkę i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
12
Dodaj około 3 szklanki mleka i energicznie ubijaj, aby zapobiec grudkom. Doprowadzić do wrzenia, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Dodać pozostałe mleko i ponownie ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
14
Dodaj sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wyreguluj ciepło na niskie, aby utrzymać powolne gotowanie na wolnym ogniu i gotuj, aż sos pokryje tylną część łyżki, około 5 minut, często ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
15
Zdjąć rondel z ognia. Sprawia, że około 8 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Masło 9 na 13-calowe naczynie do pieczenia. Łyżka kadzi beszamelu do naczynia i rozprowadzić do pokrycia dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
ChochlaChochla
18
Umieść pojedynczą warstwę arkuszy lasagne na beszamelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
19
Rozłóż część mieszanki squasha równomiernie na arkuszach lasagne i posypać około 2 łyżki sera mozzarella i 1 łyżka startego parmezanu na wierzchu. Powtarzaj ten krok, aż wszystkie składniki zostaną użyte, zaczynając od 2 do 3 kadzi beszamelu na każdą warstwę. Buduj warstwy, aż patelnia będzie pełna do około 1/4 cala od góry. Zakończyć serem i sosem bezpośrednio nad makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Makaron LasagneMakaron Lasagne
ParmezanParmezan
MakaronyMakarony
SerSer
SOSSOS
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
PatelniaPatelnia
20
Piec na środku piekarnika przez około 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
21
Zdjąć pokrywę i kontynuować gotowanie przez kolejne 15 minut, aż złoty kolor i bulgotanie. Pozostawić lazanię do odpoczynku przed krojeniem.
22
Podawać na ciepło.
23
Aby zmontować lasagne: .
24
Koper włoski zmielić zaprawą i tłuczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
25
Dodać cynamon i sól i kontynuować mielenie. Lub zmielić w młynku do przypraw na szorstki szlifować.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
SólSól

Składniki

1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMasło do potrawyMasło do potrawy2largesdyni, około 3 do 5 funtówdyni, około 3 do 5 funtów2largesjajajaja3(zima)bułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekane świeże liście szałwiidrobno posiekane świeże liście szałwii2(może być lub przeglądać)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony454Orzechy dowolne (posiekane)suszone arkusze lasagne (około 24 arkuszy), każdy 6 1/2 przez 3 calesuszone arkusze lasagne (około 24 arkuszy), każdy 6 1/2 przez 3 cale454Orzechy dowolne (posiekane)mozzarella, tartamozzarella, tarta1(może być lub przeglądać)świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa11 funt cukinii,świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa3(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiser ricotta (lub pojemnik 15 uncji)ser ricotta (lub pojemnik 15 uncji)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szałwia, mielonaszałwia, mielona2(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól6(zima)masło niesolonemasło niesolone2Średnia żółta cebula, posiekana1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia44
Magazyn