Lasagna Z Dyni

Lasagna Z Dyni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać piżmową Lasagnan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 473 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.17 za porcję. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz mleko, liść laurowy, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lasagna Z Dyni, Lasagna Z Dyni, oraz Lasagna Z Dyni.

Instrukcje

1
Wytnij 8-calowy kwadrat tkaniny serowej i umieść liść laurowy, odciski pieprzu, gałązki tymianku i gałązki pietruszki na środku. Podnieś końce i zawiąż bezpiecznie w torebce. W średniej wielkości rondlu ustawić na średnim ogniu, połączyć mleko i zioła i pieprz wypełnione woreczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
PieprzPieprz
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podgrzać do gorąca, ale nie wrzenia. Dusić 2 protokół, następnie zdjąć patelnię z ognia i niech strome, pokryte.Doprowadzić do wrzenia duży garnek napełniony wodą, wymieszać kilka łyżek soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
PatelniaPatelnia
3
Dodać makaron lasagne i gotować około 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
4
Odcedzić w durszlaku i dobrze spłukać. Odstawić układając płasko na pergaminie lub papierze woskowym wyłożonym pieczeniem sheet.In mała patelnia saute o ciężkim dnie, podgrzać olej rzepakowy, aż termometr odczyta 365 stopni F. powinno być gorąco, ale nie palić. Pracując szybko i w małych partiach smażyć liście szałwii około 10 sekund i przenieść je do wyłożonej ręcznikiem papierowym tacy do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Papier WoskowanyPapier Woskowany
DurszlakDurszlak
PatelniaPatelnia
5
Posypać solą. Save the oil.In średniej wielkości patelnia saute, podgrzać 3 łyżki oleju reserved szałwii na średnim ogniu. Praca w partiach gotować plastry squasha w jednej warstwie, aż lekko rumiane, o 2 protokół na stronę. Kontynuuj, aż wszystkie plastry są gotowane, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieś je do wyłożonej ręcznikiem papierowym tacy, aby osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Ugotowaną squash posypać solą, cayenne i mielonym pieprzem. Zestaw aside.In w średniej misce wymieszać ricottę i mieloną natkę pietruszki. Odstawić.Zrobić biały sos: w dużym rondlu rozpuścić masło na średnim ogniu. Zawirować do pokrycia patelni, dodać czosnek i cebulę. Gotować mieszając często, aż dopiero zaczynają kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Ser RicottaSer Ricotta
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
CebulaCebula
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
PatelniaPatelnia
8
Dodać mąkę, ciągle mieszając, aż mieszanina zostanie wymieszana i ugotowana. Około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Wyjmij torebkę z ziołami i pieprzem z zarezerwowanego mleka i powoli ubijaj mleko do mieszanki mąki. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, ubijając cały czas. Ubijaj, aż sos nieco zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Doprawić solą i gałką muszkatołową. Odstawić.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Pokryj 9×13-calową patelnię do pieczenia sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
11
Połóż 3 paski makaronu lasagne wzdłuż dna wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
12
Dodać połowę białego sosu i równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
13
Umieść 3 więcej pasków makaronu lasagne na wierzchu, a następnie warstwa na ½ plasterki squasha. Pokruszyć smażoną szałwię na wierzchu kabaczka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
14
Umieść 3 więcej makaronu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
15
Rozprowadzić warstwę całej ricotty równomiernie na wierzchu tej warstwy makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Ser RicottaSer Ricotta
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
16
Dodaj kolejną warstwę z pozostałym squasha i pokruszonej szałwii. Następnie top wszystko, że z 3 więcej makaronu, a pozostałe biały sos. Na ostatnią warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SOSSOS
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
17
Połóż 4 makaron wzdłuż lasagne, nakładając się na siebie nieznacznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
18
Posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
19
Piec lazanię, aż bąbelkowo i ładnie rumiane, o 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
20
Odstawić na 10 minut przed cięciem.
21
Podawać na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia23
Magazyn