Lasagna Z Dyni

Lasagna Z Dyni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać piżmową Lasagnan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 473 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.17 za porcję. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz mleko, liść laurowy, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lasagna Z Dyni, Lasagna Z Dyni, oraz Lasagna Z Dyni.

Instrukcje

1
Wytnij 8-calowy kwadrat tkaniny serowej i umieść liść laurowy, odciski pieprzu, gałązki tymianku i gałązki pietruszki na środku. Podnieś końce i zawiąż bezpiecznie w torebce. W średniej wielkości rondlu ustawić na średnim ogniu, połączyć mleko i zioła i pieprz wypełnione woreczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
PieprzPieprz
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podgrzać do gorąca, ale nie wrzenia. Dusić 2 protokół, następnie zdjąć patelnię z ognia i niech strome, pokryte.Doprowadzić do wrzenia duży garnek napełniony wodą, wymieszać kilka łyżek soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
PatelniaPatelnia
3
Dodać makaron lasagne i gotować około 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
4
Odcedzić w durszlaku i dobrze spłukać. Odstawić układając płasko na pergaminie lub papierze woskowym wyłożonym pieczeniem sheet.In mała patelnia saute o ciężkim dnie, podgrzać olej rzepakowy, aż termometr odczyta 365 stopni F. powinno być gorąco, ale nie palić. Pracując szybko i w małych partiach smażyć liście szałwii około 10 sekund i przenieść je do wyłożonej ręcznikiem papierowym tacy do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Papier WoskowanyPapier Woskowany
DurszlakDurszlak
PatelniaPatelnia
5
Posypać solą. Save the oil.In średniej wielkości patelnia saute, podgrzać 3 łyżki oleju reserved szałwii na średnim ogniu. Praca w partiach gotować plastry squasha w jednej warstwie, aż lekko rumiane, o 2 protokół na stronę. Kontynuuj, aż wszystkie plastry są gotowane, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieś je do wyłożonej ręcznikiem papierowym tacy, aby osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Ugotowaną squash posypać solą, cayenne i mielonym pieprzem. Zestaw aside.In w średniej misce wymieszać ricottę i mieloną natkę pietruszki. Odstawić.Zrobić biały sos: w dużym rondlu rozpuścić masło na średnim ogniu. Zawirować do pokrycia patelni, dodać czosnek i cebulę. Gotować mieszając często, aż dopiero zaczynają kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Ser RicottaSer Ricotta
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
CebulaCebula
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
8
Dodać mąkę, ciągle mieszając, aż mieszanina zostanie wymieszana i ugotowana. Około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Wyjmij torebkę z ziołami i pieprzem z zarezerwowanego mleka i powoli ubijaj mleko do mieszanki mąki. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, ubijając cały czas. Ubijaj, aż sos nieco zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Doprawić solą i gałką muszkatołową. Odstawić.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Pokryj 9×13-calową patelnię do pieczenia sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
11
Połóż 3 paski makaronu lasagne wzdłuż dna wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
12
Dodać połowę białego sosu i równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
13
Umieść 3 więcej pasków makaronu lasagne na wierzchu, a następnie warstwa na ½ plasterki squasha. Pokruszyć smażoną szałwię na wierzchu kabaczka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
14
Umieść 3 więcej makaronu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
15
Rozprowadzić warstwę całej ricotty równomiernie na wierzchu tej warstwy makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Ser RicottaSer Ricotta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
16
Dodaj kolejną warstwę z pozostałym squasha i pokruszonej szałwii. Następnie top wszystko, że z 3 więcej makaronu, a pozostałe biały sos. Na ostatnią warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SOSSOS
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
17
Połóż 4 makaron wzdłuż lasagne, nakładając się na siebie nieznacznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
18
Posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
19
Piec lazanię, aż bąbelkowo i ładnie rumiane, o 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
20
Odstawić na 10 minut przed cięciem.
21
Podawać na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia23
Magazyn