Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać piżmową Lasagnan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 473 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.17 za porcję. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz mleko, liść laurowy, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lasagna Z Dyni, Lasagna Z Dyni, oraz Lasagna Z Dyni.
Instrukcje
1
Wytnij 8-calowy kwadrat tkaniny serowej i umieść liść laurowy, odciski pieprzu, gałązki tymianku i gałązki pietruszki na środku. Podnieś końce i zawiąż bezpiecznie w torebce. W średniej wielkości rondlu ustawić na średnim ogniu, połączyć mleko i zioła i pieprz wypełnione woreczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Liście Laurowe
Pietruszka-nać
Ser
Pieprz
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Patelnia Z Sosem
2
Podgrzać do gorąca, ale nie wrzenia. Dusić 2 protokół, następnie zdjąć patelnię z ognia i niech strome, pokryte.Doprowadzić do wrzenia duży garnek napełniony wodą, wymieszać kilka łyżek soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
Patelnia
3
Dodać makaron lasagne i gotować około 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
4
Odcedzić w durszlaku i dobrze spłukać. Odstawić układając płasko na pergaminie lub papierze woskowym wyłożonym pieczeniem sheet.In mała patelnia saute o ciężkim dnie, podgrzać olej rzepakowy, aż termometr odczyta 365 stopni F. powinno być gorąco, ale nie palić. Pracując szybko i w małych partiach smażyć liście szałwii około 10 sekund i przenieść je do wyłożonej ręcznikiem papierowym tacy do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia Lekarska
Olej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
Termometr Kuchenny
Papier Woskowany
Durszlak
Patelnia
5
Posypać solą. Save the oil.In średniej wielkości patelnia saute, podgrzać 3 łyżki oleju reserved szałwii na średnim ogniu. Praca w partiach gotować plastry squasha w jednej warstwie, aż lekko rumiane, o 2 protokół na stronę. Kontynuuj, aż wszystkie plastry są gotowane, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Nóż Do Obierania
Szałwia Lekarska
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Przenieś je do wyłożonej ręcznikiem papierowym tacy, aby osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
7
Ugotowaną squash posypać solą, cayenne i mielonym pieprzem. Zestaw aside.In w średniej misce wymieszać ricottę i mieloną natkę pietruszki. Odstawić.Zrobić biały sos: w dużym rondlu rozpuścić masło na średnim ogniu. Zawirować do pokrycia patelni, dodać czosnek i cebulę. Gotować mieszając często, aż dopiero zaczynają kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny Mielony
Mielony Pieprz Cayenne
Pietruszka-nać
Ser Ricotta
Masło
Czosnek
Nóż Do Obierania
Cebula
SOS
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
8
Dodać mąkę, ciągle mieszając, aż mieszanina zostanie wymieszana i ugotowana. Około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
9
Wyjmij torebkę z ziołami i pieprzem z zarezerwowanego mleka i powoli ubijaj mleko do mieszanki mąki. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, ubijając cały czas. Ubijaj, aż sos nieco zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Mąka Uniwersalna
SOS
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
10
Doprawić solą i gałką muszkatołową. Odstawić.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Pokryj 9×13-calową patelnię do pieczenia sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Gałka Muszkatołowa
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
11
Połóż 3 paski makaronu lasagne wzdłuż dna wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
12
Dodać połowę białego sosu i równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
13
Umieść 3 więcej pasków makaronu lasagne na wierzchu, a następnie warstwa na ½ plasterki squasha. Pokruszyć smażoną szałwię na wierzchu kabaczka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
Nóż Do Obierania
Szałwia Lekarska
14
Umieść 3 więcej makaronu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
15
Rozprowadzić warstwę całej ricotty równomiernie na wierzchu tej warstwy makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Ser Ricotta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
16
Dodaj kolejną warstwę z pozostałym squasha i pokruszonej szałwii. Następnie top wszystko, że z 3 więcej makaronu, a pozostałe biały sos. Na ostatnią warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Nóż Do Obierania
SOS
Szałwia Lekarska
17
Połóż 4 makaron wzdłuż lasagne, nakładając się na siebie nieznacznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
18
Posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
19
Piec lazanię, aż bąbelkowo i ładnie rumiane, o 1 godzinę.