Lasagna wołowo-grzybowa
Lasagne z wołowiną i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Ten przepis służy 6. 44 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 7 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sos grzybowy, makaron lasagne, mieloną wołowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lasagna Wołowo-Grzybowa, Lasagne de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami), oraz Lasagna Grzybowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. wymieszaj zupę i mleko w małej misce, aż mieszanina będzie gładka.
Gotować wołowinę w 10-calowej patelni na średnim ogniu, aż będzie dobrze rumiane, często mieszając, aby oddzielić mięso.
Wylać tłuszcz. Wymieszać z sosem włoskim.
Warstwa połowa mieszaniny wołowiny, 3 makaron lasagne i 1 mieszanka zupa szklanka w naczyniu 2-quart płytkie pieczenia. Top z makaronem 3 lasagne, pozostałą mieszaniną wołowiny, pozostałym makaronem i pozostałą mieszaniną zupy.
Posypać serem. Przykryć naczynie do pieczenia.
Piec przez 30 minut lub aż lasagne jest gorąca. Odkryj naczynie do pieczenia.
Podgrzej brojlery. Broil 4 cali od ciepła przez 2 minuty lub aż ser jest złoty kolor.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 22 dolarów za butelkę.
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
12 miesięcy między stalą nierdzewną, dębowymi beczkami Slawońskimi, francuskimi barriques i tonneaux drugiego użycia.