Lasagna Formaggio
Lasagna Formaggio może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawy, płatki pietruszki, czosnek w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagna Formaggio {GIVEAWAY}, Bruschetta Di Formaggio, oraz Shrimp & Pasta Formaggio dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wymieszać ser ricotta, 1 1/2 szklanki sera mozzarella, jajka, czosnek w proszku, włoskie przyprawy, pietruszka, sól i pieprz w dużej misce, aż dobrze wymieszane.
Wlać sos marinara do średniej miski.
Wlać wodę do pustego słoika; przykryć i dobrze wstrząsnąć.
Dodaj do sosu marinara; dobrze wymieszać.
Rozprowadzić około 1 szklanki sosu na dnie naczynia do pieczenia 13x9 cali. Top z 3 makaronem lasagne.
1/2 mieszanki serowej rozłożyć na makaron. Powtórz sos, makaron i warstwę sera raz. Top z pozostałych makaronów i sosem, upewniając się, aby przykryć makaron z sosem.
Posypać pozostałą 1/2 szklanki sera mozzarella i parmezanu. Przykryć folią.
Piec 15 minut dłużej lub do makaronu są miękkie.
Odstawić na 15 minut przed cięciem.
Podawać z dodatkowym sosem marinara, w razie potrzeby.