Lasagna Bolognese

Lasagna Bolognese
Lasagna Bolognese może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 52g białka, 90g tłuszczu, oraz w sumie 1129 kalorii. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 37% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz skoncentrowany przecier pomidorowy, masło, zmieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób naprawdę lubi ten sos. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Lasagna Bolognese, Lasagna Bolognese, oraz Lasagna Bolognese podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Masło małe (około 8 na 10 cali) naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Na dnie patelni rozprowadzić cienką warstwę sosu Besciamella. Przykryj świeżym arkuszem makaronu, około 1 szklanki Ragu i około 1/2 szklanki więcej Besciamelli. Lekko przykryj powierzchnię startym serem. Powtarzaj ten proces warstwowania, aż wszystkie makarony zostaną wykorzystane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Piec lasagne odkryte, obracając raz w połowie, 40 do 45 minut. Pozostawić do ostygnięcia 1 godzinę, pokroić i podać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Podgrzej mleko i liść laurowy na średnim ogniu, aż do wrzenia. Masło rozpuścić na średnim ogniu w innym rondlu. Gdy masło jest całkowicie stopione i zaczyna szybko pęcherzykować, dodaj mąkę i ubijaj, aż będzie w pełni włączone. Kontynuuj gotowanie na średnim ogniu, aż utworzy się gładka, blond pasta, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Do masła i pasty z mąki dodać około połowy oparzonego mleka, ubijając stale. Po pełnym włączeniu dodać zagęszczoną mieszaninę mleka z powrotem do pozostałej części mleka oparzającego, ubijając w sposób ciągły, aby uniknąć grudek. Zmniejszyć ogień do średniego-niskiego i gotować, aż sos dojdzie do łagodnego wrzenia i jest całkowicie zgęstniony. Doprawić solą i gałką muszkatołową, ubić do połączenia i odcedzić przez drobny sitko. Przykryj powierzchnię besciamella folią, aby zapobiec tworzeniu się skóry i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Umieść czosnek, seler, cebulę i marchewkę w robocie kuchennym i przetwarzaj, aż bardzo drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
8
Dodać olej i masło do garnka o dużym dnie na średnim ogniu. Gdy masło się rozpuści, dodaj mortadellę i pancettę i gotuj, aż tłuszcz się rozmięknie, a mięso zacznie lekko brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MortadellaMortadella
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Dodać drobno pokrojone warzywa, posypać połową soli, pieprzem i gałką muszkatołową i gotować, aż zmiękną i większość płynu wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
10
Dodaj mieloną wołowinę i wieprzowinę, rozbijając się jak najwięcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
11
Posyp pozostałą solą, pieprzem i gałką muszkatołową i gotuj, często mieszając, aż mięso będzie wyglądało na całkowicie ugotowane i zacznie lekko brązowieć na dnie, około 30 minut. Deglaze z białego wina i pozostawić płyn do zmniejszenia o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
12
Dodać bulion, śmietanę i przecier pomidorowy. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i zmniejszyć ciepło, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
13
Niech ragu gotować 3 do 4 godzin, mieszając od czasu do czasu. Smak przypraw i dostosować, jeśli to konieczne. Pozostawić do ostygnięcia, najlepiej na noc, aby umożliwić rozwój smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych

Składniki

1mały arkusz8 na 10-calowe arkusze świeżego makaronu jajecznego lub pokrojone do rozmiaru małego naczynia do pieczenia, którego używasz8 na 10-calowe arkusze świeżego makaronu jajecznego lub pokrojone do rozmiaru małego naczynia do pieczenia, którego używasz8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMasło do smarowaniaMasło do smarowania1( bakłażany)marchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2zdanieseler, grubo posiekanyseler, grubo posiekany2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino2(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1liść laurowy, najlepiej świeżyliść laurowy, najlepiej świeży4goździki1 pomarańcza, skórka1 pomarańcza, skórka567Orzechy dowolne (posiekane)mielona wołowina w temperaturze pokojowejmielona wołowina w temperaturze pokojowej1(może być lub przeglądać)gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona11 funt cukinii,gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona11 funt cukinii,Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż567Orzechy dowolne (posiekane)mielona wieprzowina w temperaturze pokojowejmielona wieprzowina w temperaturze pokojowej4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion mięsny, najlepiej domowybulion mięsny, najlepiej domowy113Orzechy dowolne (posiekane)mortadella, mielona lub drobno posiekanamortadella, mielona lub drobno posiekana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia113Orzechy dowolne (posiekane)pancetta, mielona lub drobno posiekanapancetta, mielona lub drobno posiekana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno starty Parmigiano-Reggianodrobno starty Parmigiano-Reggiano2(zima)sól koszerna lub morskasól koszerna lub morska4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizagęszczony przecier pomidorowyzagęszczony przecier pomidorowy3(zima)masło niesolonemasło niesolone4(zima)masło niesolonemasło niesolone9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula żółta, grubo posiekanacebula żółta, grubo posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn