Lasagna Alfredo Roll Ups
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc daj Lasagnan Alfredo Roll Ups spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.31 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać makaron lasagne, parmezan, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Zamrażarka Lasagna Roll Ups, Kurczak Boczek Ranczo Lasagna Roll Ups, oraz Easy Pepperoni Pizza Lasagne Roll Ups.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj lasagne i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente. Spłukać w zimnej wodzie i dobrze spuścić.
Tymczasem w dużym sosie patelni na średnim ogniu dodać olej i gotować brokuły lub szpinak i zieloną cebulę do miękkości, często mieszając.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z serem ricotta, parmezanem, solą i jajkiem.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Makaron ułożyć w jednej warstwie na arkuszu woskowanego papieru. Równomiernie rozprowadzić część mieszanki serowej na każdym makaronu.
Zwinąć każdy makaron z krótkim końcem, Jelly-roll stylu.
W naczyniu do pieczenia 8x12 cali łyżka około 3/4 sosu Alfredo na dnie i równomiernie rozprowadzić. Ułóż zrolowany makaron, szew w dół, w naczyniu. Top z serem mozzarella i pozostałym sosem. Przykryć luźno folią i piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, aż rozpuści się i rozpuści ser.