Kwadraty figowo-migdałowe

Kwadraty figowo-migdałowe
Figowe i migdałowe kwadraty mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 134 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz figi, amaretto, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Palo Migdałowe Figi Quickbread, Migdałowe kwadraty II, oraz Kwadraty jabłkowo-migdałowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Spód 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia w sprayu (nie pokrywaj boków patelni); odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
4
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
W średniej misce połącz brązowy cukier i kolejne 5 składników (przez jajko), mieszając trzepaczką, aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodać mieszankę brązowego cukru, figi, kokos i migdały do mieszaniny mąki; mieszać aż do wymieszania. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MigdałyMigdały
KokosKokos
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Pokrój na 16 kwadratów.
9
Połącz cukier puder, 2 1/2 łyżeczki gorącej wody i 1/4 łyżeczki amaretto w małej misce, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Likier AmarettoLikier Amaretto
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Mżawka nad kwadratami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Magazyn