Kuskus z pieczonymi warzywami, brzoskwiniowym chutneyem i jogurtem kolendrowym

Kuskus z pieczonymi warzywami, brzoskwiniowym chutneyem i jogurtem kolendrowym
Curry Kuskus z prażonymi warzywami, brzoskwiniowym Chutney i jogurtem kolendry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 504 kalorie, 12g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka oleju kukurydzianego, sok z limonki, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kuskus Z Pieczonymi Warzywami, Brzoskwiniowym Chutneyem I Ci, Warzywa curry na kuskusie, oraz Samosy warzywne curry z chutneyem Kolendrowo-miętowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz kolendrę, sok z limonki i sól w procesorze; zmiksuj na grube puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
SólSól
2
Przełożyć do średniej miski; wymieszać z jogurtem i kwaśną śmietaną. Doprawić pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
PieprzPieprz
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Rozgrzej piekarnik do 204°. Spray 2 duże blachy do pieczenia z nonstick spray. Kopiec bakłażana kostki na 1 arkuszu; skropić 4 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Posypać solą i pieprzem; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
Rozłóż równomiernie. Kopiec cukinii na drugim arkuszu; skropić pozostałymi 2 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Posypać solą i pieprzem; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
5
Rozłóż równomiernie. Pieczony bakłażan i cukinia, aż złoty i miękki, obracając od czasu do czasu z łopatką, o 25 minut dla cukinii i 50 minut dla bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
CukiniaCukinia
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Warzywa przełożyć do miski i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Tymczasem papryki char bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie; odstawić na 10 minut. Paprykę obrać ze skórki i pestek.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
8
Pokrój 2 papryki na 1-calowe kawałki. Cienko pokroić pozostały pieprz i rezerwy do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
1
Podgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę; smażyć na miękko, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Wymieszać w proszku curry; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
4
Dodaj 3 szklanki wody; doprowadzić do duszenia. Przykryć; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować curry 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
WodaWoda
5
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju w ciężkim dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj kuskus i mieszaj stale, aż kolor ciemnieje i kuskus jest opiekany, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
7
Wymieszać w gorącej wodzie curry. Wyłączyć ogień, przykryć garnek i odstawić, aż kuskus będzie miękki i woda curry zostanie wchłonięta, około 10 minut. Puch kuskus widelcem do oddzielenia ziaren.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
ZiarnaZiarna
Curry W ProszkuCurry W Proszku
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Wymieszać w nerkowcach i porzeczkach i całkowicie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
9
Wymieszać w bakłażan, cukinia, i kawałki papryki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
BakłażanBakłażan
CukiniaCukinia
10
Sałatka z kopca na dużym talerzu; udekoruj plastrami papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
11
Podawać z jogurtem kolendry i chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
JogurtJogurt
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn