Kury kornwalijskie ze słodkim wermutem czosnkowym

Kury kornwalijskie ze słodkim wermutem czosnkowym
Kury kornwalijskie ze słodkim wermutem czosnkowym glazura jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 59G białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 736 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki tymianku, sól, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kury Kornijskie z winogronami w Wermucie, Cornish Game kury z miodowo-musztardowo-czosnkowo-Kolendrową glazurą, oraz Cornish Game Hens Z Brzoskwiniową Glazurą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°. kury osuszyć i posypać solą i pieprzem. Pieczeń, Wyciąć Boki w dół, w dużej ciężkiej płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głębokości) aż tylko gotowane przez, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Podczas pieczenia kur, dusić wermut, czosnek, tymianek, i 1/2 szklanki wody, Odkryte, w 2-quart ciężki rondel, aż czosnek jest miękki, o 15 protokół. Odrzuć tymianek. Rozgnieść czosnek w sosie widelcem i gotować na wolnym ogniu do zredukowania do glazury (około 3 łyżki stołowe).
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
CzosnekCzosnek
SOSSOS
TymianekTymianek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Szczotkuj glazurę na kury i piecz jeszcze 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
4
Wlać pozostałe 1/2 szklanki wody do rondla, wirowanie do rozpuszczenia pozostałej glazury, i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Kury przenieść do naczynia i odstawić, luźno pokryte folią, 5 minut. Rozgrzać patelnię do pieczenia nad 2 palnikami, następnie dodać zarezerwowany płyn z rondla i deglaze patelni do pieczenia przez gotowanie na umiarkowanym ogniu, skrobanie brązowych bitów, aż lekko zmniejszona. Doprawiamy soki z patelni solą i pieprzem i zalewamy kury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn