Kury Kornwalijskie Północnoafrykańskie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj kur z Afryki Północnej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 80g białka, 78 g tłuszczu, oraz w sumie 1103 kalorii. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czosnek, czosnek, kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Klopsiki Z Afryki Północnej, Kurczak Północnoafrykański, oraz Mieszanka Przypraw Północnoafrykańskich.
Instrukcje
Używając ostrego noża lub tasaka, podziel każdą kurę na plecy i otwórz ją płasko, jak książkę. Ułóż kury, skórą do góry, na dwóch dużych patelniach do pieczenia. Wyciśnij cytryny i pomarańcze na kury, a następnie umieść wyciśnięte kawałki cytryny i pomarańczy pod kurami.
Na powierzchni roboczej posypać czosnek solą. Używając dużego noża, posiekaj i rozmazuj je razem, tworząc pastę. Zeskrobać pastę czosnkową do małej miseczki i wymieszać z papryką, kminkiem, imbirem i opcjonalnie cayenne. Stopniowo mieszać w oleju do pasty.
Rozprowadzić pastę na skórze kur i pozostawić w temperaturze pokojowej, przykrytej, na 1 godzinę przed pieczeniem.
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 40
Piecz kury, fastrygowanie często z kapieli, aż soki uruchomić żółty, gdy mięso jest Przekłute widelcem, 50 do 60 minut.
Podawać natychmiast, odrzucając gotowane owoce.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;