Kury kornwalijskie o zapachu rozmarynu Z Redukcją czerwonego wina

Pachnące rozmarynem kury kornwalijskie Z Redukcją czerwonego wina mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 602 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka soli koszernej, rozmarynu, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kury kornwalijskie i pachnące cytrusami pieczone warzywa, Pachnące truflami kury z dziczyzny z Prosciutto i grzybami, oraz Kury kornwalijskie z kiszoną kapustą marynowaną w winie.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyje od kur; przyciąć nadmiar tłuszczu. Kury podziel na pół wzdłuż. Począwszy od jamy szyi, rozluźnij skórę od kur, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz musztardę, rozmaryn, sól, pieprz i 3 ząbki czosnku, aby utworzyć pastę; przetrzyj mieszankę musztardy pod luźną skórą.
Połówki kury, mięsiste boki do góry, umieścić na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Chill 30 minutes.
Piecz kury w temperaturze 425 przez 30 minut lub aż termometr zarejestruje 16
Kury ułożyć na półmisku; ogrzać.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople z patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Seal bag; odcięcie 1 dolnego rogu torby.
Drenaż kapie do patelni nonstick, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; Odrzuć tłuszcz.
Dodać wino do kapiących na patelni; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 3 protokół). Wymieszać bulion, sok, miód i 2 ząbki czosnku; gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (około 2 minut).
Usunąć skórę z kur; wyrzucić.
Każdą kurę skropić 2 łyżeczkami mieszanki wina.