Kurczak ze szpinakiem i boczkiem
Kurczak ze szpinakiem i bekonem wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 791 kalorii, 39g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz szpinak, mąkę, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Spaghetti z kurczakiem, boczkiem i szpinakiem, Sałatka szpinakowo-Bekonowa z kurczakiem, oraz Biała Pizza z boczkiem z kurczaka i szpinakiem.
Instrukcje
Na dużej patelni, smażyć boczek, aż gotowane do własnych upodobań;
Usuń paski boczku z patelni (pozostaw tłuszcz boczku na patelni do smażenia piersi kurczaka) i umieść na papierowych ręcznikach do wyschnięcia.
Pogłębianie / płaszcz piersi z kurczaka w mące, następnie brązowy w tej samej patelni, w tłuszczu boczku, aż nieco chrupiące z każdej strony.
Wyjmij kurczaka z patelni i umieść na papierowych ręcznikach.
Wylej pozostały tłuszcz z boczku i wlej do kubka (lub więcej, jeśli chcesz) wina.
Dodaj ilość szpinaku, który chcesz mieć, przykryć patelnię i dusić na średnim małym ogniu, aż szpinak zwiędnie.
Dodać śmietanę i piersi z kurczaka na patelni i wymieszać ze szpinakiem. Pokruszyć plastry boczku na kawałki i dodać do mieszanki kurczaka / szpinaku. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu przez około 5 protokół.