Kurczak zapiekany z salsą Tomatillo-awokado
Pieczony kurczak z salsą Tomatillo-awokado może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.02 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, pieprz, przyprawę do drobiu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Pressure gotowany kurczak Posole z awokado Tomatillo Salsa, Zapiekane Przegrzebki Z Tomatillo Guacamole I Salsą Kukurydzianą, oraz Zapiekane przegrzebki z Tomatillo Guacamole i salsą kukurydzianą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odrzuć łuski i łodygi z pomidorów i drobno posiekać.
W średniej misce wymieszać pomidory i kolejne 6 składników (przez pieprz).
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Kurczaka posypać równomiernie przyprawami.
Dodać kurczaka na patelnię; gotować 3 protokół. Odwróć kurczaka. Zmniejszyć ogień, i gotować 5 minut lub aż gotowe.
Podawać kurczaka z mieszaniną tomatillo.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."