Kurczak zapiekany z kremem musztardowym
Pieczony kurczak z kremem musztardowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 193 kalorie, 25g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.51 za porcję. Jeśli masz szalotki, musztarda dijon, tymianek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać niskotłuszczową kwaśną śmietanę, możesz podążać za tym daniem głównym z Angel Food Cake jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Spróbuj Tuńczyk zapiekany z musztardą z kremem z szalotki, Zapiekane przegrzebki w sosie śmietanowo-musztardowym Cajun, oraz Pan Seared Strip Steak z musztardowym sosem śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 2 do 3 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Zmniejszyć ogień do medium; dodać szalotki i smażyć 1 do 2 minut lub do miękkości.
Dodać wino i zeskrobać rumiane kawałki z patelni; gotować, aż wino prawie wyparuje.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować 2 minuty lub do zmniejszenia do około 2 łyżki.
Zdjąć z ognia; wymieszać z mielonym kamieniem i musztardami Dijon oraz 3 składniki. Łyżka kremu musztardowego na kurczaku.