Kurczak Z Solą
Kurczak z solą jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 16 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz kurczaka, liście laurowe, salsa lucía i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak Z Solą, Kurczak Z Solą, oraz Kardamon Kurczak z solą i pieprzem.
Instrukcje
Podgrzej piekarnik horno lub domowy (z regałem umieszczonym w dolnej trzeciej części piekarnika) do około 260°.
Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami.
Włożyć tymianek, czosnek i liście laurowe do jamy i przetrzeć sznurkiem kuchennym.
Opróżnij sól do zlewu(lub dużej miski lub wiadra, jeśli pracujesz na zewnątrz).
Wlać 2 szklanki wody na sól i, za pomocą rąk, wrzucić do połączenia.
Dodaj więcej wody w razie potrzeby, filiżankę lub dwa na raz, podrzucając, aż mieszanina ma konsystencję wilgotnego śniegu.
Zrób 1-calowe Głębokie łóżko soli w patelni do pieczenia i ubić go.
Umieść kurczaka na środku. Włóż sondę termometru do mięsa w najgrubszą część uda. Przykryj kurczaka całkowicie pozostałą solą, ubijając go tak, aby był całkowicie zamknięty.
Przenieś kurczaka do piekarnika i piecz przez 35 do 40 minut; wewnętrzna temperatura uda powinna wynosić 79°.
Rozłóż gazety na blacie obok zlewu.
Wyjmij patelnię z piekarnika, umieść na gazecie i pozostaw na 10 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do około 85°).
Złamać skorupę solną wałkiem do ciasta lub młotkiem, zdjąć kawałki i wyrzucić je. Szczotką do ciast odetnij pozostałą sól od kurczaka. Ostrożnie zdjąć skórę z piersi i nóg. Pokroić piersi z kości i pokroić w plastry o grubości 1/2 cala. Pokroić mięso z nóg i ud.
Ułóż mięso na ciepłym talerzu i łyżkę salsy nad kurczakiem.
Z siedmiu pożarów: Grillowanie po Argentyńsku Francisa Mallmanna. Copyright © 2009 by Francis Mallmann; photography © 2009 by Santiago Solo Monllor. Wydane przez Artisan, oddział wydawnictwa Robotniczego.