Kurczak Z Solą

Kurczak Z Solą
Kurczak z solą jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 16 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz kurczaka, liście laurowe, salsa lucía i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak Z Solą, Kurczak Z Solą, oraz Kardamon Kurczak z solą i pieprzem.

Instrukcje

1
Podgrzej piekarnik horno lub domowy (z regałem umieszczonym w dolnej trzeciej części piekarnika) do około 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Włożyć tymianek, czosnek i liście laurowe do jamy i przetrzeć sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
4
Opróżnij sól do zlewu(lub dużej miski lub wiadra, jeśli pracujesz na zewnątrz).
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
5
Wlać 2 szklanki wody na sól i, za pomocą rąk, wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
6
Dodaj więcej wody w razie potrzeby, filiżankę lub dwa na raz, podrzucając, aż mieszanina ma konsystencję wilgotnego śniegu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
7
Zrób 1-calowe Głębokie łóżko soli w patelni do pieczenia i ubić go.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Umieść kurczaka na środku. Włóż sondę termometru do mięsa w najgrubszą część uda. Przykryj kurczaka całkowicie pozostałą solą, ubijając go tak, aby był całkowicie zamknięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
9
Przenieś kurczaka do piekarnika i piecz przez 35 do 40 minut; wewnętrzna temperatura uda powinna wynosić 79°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Rozłóż gazety na blacie obok zlewu.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
11
Wyjmij patelnię z piekarnika, umieść na gazecie i pozostaw na 10 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do około 85°).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Złamać skorupę solną wałkiem do ciasta lub młotkiem, zdjąć kawałki i wyrzucić je. Szczotką do ciast odetnij pozostałą sól od kurczaka. Ostrożnie zdjąć skórę z piersi i nóg. Pokroić piersi z kości i pokroić w plastry o grubości 1/2 cala. Pokroić mięso z nóg i ud.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
KościKości
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
13
Ułóż mięso na ciepłym talerzu i łyżkę salsy nad kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
14
Z siedmiu pożarów: Grillowanie po Argentyńsku Francisa Mallmanna. Copyright © 2009 by Francis Mallmann; photography © 2009 by Santiago Solo Monllor. Wydane przez Artisan, oddział wydawnictwa Robotniczego.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn