Kurczak z prochu strzelniczego z suszonymi czerwonymi chilli i orzeszkami ziemnymi
Kurczak z prochem strzelniczym z suszonymi czerwonymi chilli i orzeszkami ziemnymi może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.64 za porcję. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 34g białka, oraz 15 g tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 25 minut. Jeśli masz chilli z lotu ptaka, sos sojowy, ocet i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z BBC Good Food ma 362 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czerwony duszony brzuszek wieprzowy imbirowy z marynowanymi Chilli, Kukurydza karmelowa z orzeszkami ziemnymi i suszonymi wiśniami, oraz Kurczak smażony Ken Hom z chilli i bazylią.
Instrukcje
Marynować kurczaka z soją i pozostawić na 1 godz. jeśli nie masz czasu, aby marynować, nie martw się, ale to dodaje dodatkowego smaku.
Składniki sosu wymieszać w małej misce i odstawić.
Używając woka i niewielkiej ilości oleju, zapieczętuj kurczaka partiami. Gdy wszystko rumiane, wyjąć z patelni i odstawić. Pokrój łodygi z chilli i wytrząśnij nasionami.
Dodaj pozostały olej i gotuj Chilli przez 1 min, stale potrząsając patelnią, aby zapobiec ich przypaleniu.
Dodać kurczaka z powrotem w pieprzu, dymka i orzeszki ziemne, a następnie mieszać-smażyć przez 1 min więcej.
Dodać sos i mieszać przez kilka minut więcej, aż zgęstnieje.