Kurczak z prażonymi winogronami i szalotką
Kurczak z prażonymi winogronami i szalotką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 87g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 1188 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka kurczaka, oliwa z oliwek, tymianek plus 6 gałązek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Herby grillowane kebaby z kurczaka z winogronami i szalotką, Pieczony kurczak z winogronami, oraz Pieczona Kiełbasa z kurczaka i winogrona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. delikatnie wrzuć grapeclusters, szalotki, posiekany tymianek, and1 łyżka oliwy z oliwek w dużej misce do Płaszcz.Kurczaka natrzeć pozostałą 1 łyżką oleju, posypać wewnątrz i na zewnątrz solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Umieść kurczaka w dużej patelni do pieczenia; ułóż mieszankę winogron wokół kurczaka. Piecz aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego w najgrubszą część skoszonego uda rejestruje 74° i winogrona są wysuszone, około 1 godziny 10 minut.
Przenieść kurczaka do półmiska; niech odpoczynek10 minut. Za pomocą szczeliny łyżka, arrangegrapes i szalotki wokół kurczaka.
Przenieść soki z patelni do małego dzbanka; łyżka z powierzchni soków i wyrzucić.
Podawać kurczaka z sokami z patelni obok.