Kurczak z pieczarkami i figami
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 90 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej canolan, liście pietruszki, kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany stek z pieczarkami Demi-Glace, Demi-Glace, oraz Wołowina Demi-Glace dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wysuszone shiitakes umieść w małej misce i przykryj gorącą wodą na około 30 minut, aby ponownie się nawodniły.
Opłucz kurczaka, aby usunąć wszelkie pozostałości i osusz papierowymi ręcznikami. Rozetrzyj przyprawę mesquite na wszystkie części kurczaka. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. w dużej patelni saute, brąz kurczaka ze wszystkich stron i umieścić na blasze do pieczenia.
Przenieść kurczaka do piekarnika i piec, aż soki uruchomić jasne i kurczaka jest widelec przetargu, o 35 protokół.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw.
Gdy kurczak jest w piekarniku, przygotować pomidora demi-glace.
Rozgrzać olej rzepakowy w średnim rondlu na średnim ogniu i podsmażyć czerwoną cebulę, seler i czosnek, aż zaczną lekko karmelizować, uważając, aby ich nie spalić. Gdy większość alkoholu odparuje, dodaj warzywa, wywar, pomidory, natkę pietruszki i tymianek. Wróć do delikatnego wrzenia i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się o połowę, a następnie przecedz do małej miseczki.
Przecedzić grzyby przez papierowe ręczniki, aby zarezerwować płyn do namaczania. Użyj 1/2 szklanki płynu do namaczania grzybów w małym rondlu, aby sos ubijając w pół-glace.
Podgrzać przez kilka minut, aby smaki się zintegrowały.
Zdjąć z ognia i złożyć grzyby.
Pokrój figi na pół wzdłuż. Ułożyć kurczaka na półmisku, na wierzch posmarować sosem i udekorować figami.