Kurczak Z Nadzieniem Koperkowym
Kurczak z nadzieniem z kopru włoskiego zajmuje od początku do końca około 3 godzin i 10 minut. Za 4,58 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 73 g białka, 82 g tłuszczu i łącznie 1212 kalorii. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup sól, cebulę, bulwę kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 72% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Nadzienie z kopru jabłkowego, Nadzienie z kiełbasy z kopru włoskiego i Nadzienie z kopru włoskiego.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż koper włoski i cebulę na 2 łyżkach masła, aż będą miękkie.
Umieścić w dużej misce. Wymieszaj kostki farszu, bulion, tymianek, szałwię, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Tuż przed pieczeniem luźno nafaszeruj kurczaka 3 szklankami farszu.
Pozostały farsz umieścić w natłuszczonej formie o pojemności 1 qt. naczynie do pieczenia; przechowywać w lodówce do momentu upieczenia.
Połóż pierś z kurczaka na ruszcie w naczyniu do pieczenia, stroną z kurczakiem do góry. Rozpuść pozostałe masło; posmaruj kurczaka.
Posyp pozostałą solą i pieprzem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 2-3/4 do 3-1/4 godziny lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 180° w przypadku kurczaka i 165° w przypadku farszu.
Dodatkowy farsz pieczemy pod przykryciem przez 20 minut. Odkryć; piec 15-20 minut dłużej lub do lekkiego zrumienienia. Przykryj kurczaka i odstaw na 10 minut, a następnie usuń farsz i pokrój.