Kurczak z morelą z suszonymi śliwkami i szałwią

Kurczak glazurowany morelami z suszonymi śliwkami i szałwią może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.26 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 647 kalorii, 34g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, ocet, liście szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak z suszonymi śliwkami i szałwią, Duszony Kurczak Z Suszonymi Śliwkami, oraz Ale-kurczak na wolnym ogniu z suszonymi śliwkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Przyciąć dodatkowy tłuszcz z kawałków kurczaka i przenieść je do dużej patelni do pieczenia lub brojlerów. Jeśli nie masz patelni, która jest wystarczająco duża, użyj 2 identyczne 13 przez 9-calowe patelnie do pieczenia.
Wrzucić wszystkie składniki razem z kurczakiem, aż kurczak jest równomiernie pokryte sosem. Ułóż kawałki kurczaka skórką do góry na patelni, rozmieszczone równomiernie od siebie.
Jeśli chcesz przygotować z wyprzedzeniem, możesz zrobić wszystko do tego momentu i przykryć dania do pieczenia i przechowywać w lodówce, aż będziesz gotowy do pieczenia kurczaka.
Pieczeń, odkryte, aż szczyty kawałki kurczaka są rumiane i kurczak jest gotowane przez, i soki uruchomić jasne, o 35 do 40 protokół.