Kurczak z maślanką z rzeżuchą i sałatką chlebową

Kurczak z maślanką z rzeżuchą i sałatką chlebową
Kurczak z maślanką z rzeżuchą i sałatką chlebową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,18 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1258 kalorii, 85g białka, oraz 88 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pieprzu, szalotka, masło, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Z Grilla Z Maślanką, Pikantny Maślany Kurczak Smażony, oraz Kurczak Smażony Z Rozmarynem, Maślanką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cienko pokroić 1 cytrynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
2
W średniej misce ubić maślankę, czosnek i 2 łyżki soli. Podzielić mieszaninę maślanki i plasterki cytryny między 2 duże plastikowe torebki zamykane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
CzosnekCzosnek
CytrynaCytryna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieść 1 kurczaka w każdej torebce i zapieczętuj, wyciskając nadmiar powietrza. Przechowywać w lodówce, obracając od czasu do czasu, co najmniej 8 godzin i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć kurczaki z marynaty, spłukać zimną wodą i osuszyć. Cienko pokroić połowę cytryny; pozostałą całą cytrynę pokroić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurczakKurczak
MarynataMarynata
CytrynaCytryna
WodaWoda
6
Umieść kurczaki na stojaku z drutu ustawionym w dużej blasze do pieczenia; studzić każdy z 1/2 pęczka majeranku i pół cytryny. Pracując z końca szyi kurczaka, delikatnie rozluźnij skórę z piersi kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
MajeranekMajeranek
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
7
Umieść kilka plastrów cytryny pod skórą każdej piersi. Kury natrzeć masłem, doprawić solą i pieprzem. Wiązać nogi sznurkiem kuchennym i wkładać końcówki skrzydeł pod kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
CytrynaCytryna
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
8
Pieczone kurczaki, aż zaczną brązowieć, 30-35 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177° i piecz, aż kurczaki zostaną ugotowane, a termometr włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 165 ° F, 20-25 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurczakKurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
9
Przenieś kurczaki na talerz, namiot z folią i pozwól odpocząć podczas przygotowywania sałatki Chlebowej. Nie wyłączaj piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurczakKurczak
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
10
Ostrożnie wlać soki z kurczaka z blachy do pieczenia do dużej miski (odstawić blachę do pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
W misce wymieszać szalotkę, olej i ocet do soków; doprawić winegret solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
VinaigretteVinaigrette
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Wlać połowę vinaigrette do małej miseczki; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Dodaj chleb do vinaigrette w dużej misce i wrzucić, naciskając delikatnie, aby pomóc chleb wchłonąć vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Przenieść chleb do zarezerwowanej blachy do pieczenia i tosty, rzucając od czasu do czasu, aż chleb jest złoty kolor, ale nadal miękkie w środku, 10-15 minut (odstawić miskę na bok).
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Umieścić ciepły chleb w zarezerwowanej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
16
Dodać rukolę i reserved vinaigrette; doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Ułóż sałatkę na talerzu i umieść kurczaki na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
VinaigretteVinaigrette
Rukiew WodnaRukiew Wodna
KurczakKurczak
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia46
Magazyn