Kurczak z masłem musztardowym z estragonem, groszkiem i marchewką

Kurczak z masłem musztardowym z estragonem, groszkiem i marchewką to danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 677 kalorii. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cebulkę czosnku, estragon i pietruszkę, marchewkę dla niemowląt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Musztardowo-Estragonowa Sałatka z cukinii z wędzonym łososiem i groszkiem, Delikatne Estragonowe udka z kurczaka z maślanym porem, oraz Kurczak Estragonowy Z Groszkiem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Ubić musztardę i masło razem, a następnie dobrze przyprawić.
Kury umieścić w dużej puszce do pieczenia; następnie, zaczynając od końca szyi, odciągnąć skórę od mięsa piersi i uda palcami. Masło wrzucić pod skórę, zostawiając 1 łyżkę na później. Włożyć połowę cebulki czosnku do każdej wnęki. Obficie przyprawić, przykryć folią, następnie pieczemy przez 1 godz., przez ostatnie 20 min., aż będą chrupiące i złociste.
Podnieś ptaki na deskę, a następnie posadź patelnię na płycie i plusk w winie. Zmniejsz przez 5 minut, skrobanie mięsiste kawałki z drewnianą łyżką, a następnie Dodaj Czas i doprowadzić do duszenia. Włożyć marchewkę, przykryć arkuszem folii, a następnie gotować przez 5 min. Możesz to zrobić z wyprzedzeniem.
Dodać groszek i dusić przez kilka minut do miękkości. Tuż przed podaniem ubijamy zarezerwowane masło musztardowe, posiekane zioła i wszelkie soki odpoczynkowe, a następnie doprawiamy do smaku. Jeśli chcesz, przenieś wszystko na talerz i przynieś do stołu lub po prostu zwróć kurczaki na patelnię.