Kurczak z karczochami i cytryną
Kurczak z karczochami i cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 408 kalorii, 20g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.67 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka karczoch serca, olej roślinny, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Kurczak cytrynowy z karczochami, Kurczak z karczochami i cytryną, oraz Cytrynowy kurczak i ryż z karczochami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczak posypać solą i pieprzem i obtoczyć w mące. Ciepły olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron, o 4 protokół w sumie.
Dodać wino i karczochy i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest prawie gotowane przez, 10 do 15 minut. Rozrzucić plastry cytryny na kurczaka, przykryć i gotować, aż kurczak jest gotowy, 2 do 3 minut dłużej.
Na talerz przełożyć plastry kurczaka i cytryny.
Tymianek wymieszać z sosem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polać kurczakiem i podawać.