Kurczak z kapustą i grzybami
Kurczak z kapustą i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 451 kalorii, 47g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bekonu, sok z cytryny, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Dziki Ryż, Kasztany Grzyby I Jarmuż, Kurczak z grzybami, oraz Kremowy kurczak i grzyby.
Instrukcje
Jarmuż blanszować w dużym garnku z osoloną wodą, aż utykają, o 2 protokół.
Dobrze spuścić, naciskając, aby wydobyć nadmiar wody. W małej misce, wymieszać mąkę i masło, aż będzie gładka.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na dużej patelni niereaktywnej.
Dodaj boczek i smażyć na dużym ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Wytopiony tłuszcz wlać do małej miseczki.
Ciepła 1 łyżeczka oleju i 1 łyżeczka zarezerwowanego tłuszczu boczku na patelni. Oddziel oferty od piersi kurczaka. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Dodaj piersi na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż brązowy i chrupiący na dole, o 4 protokół. Skręcić i gotować z drugiej strony, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Brązowy kurczaka przetarć w innej łyżeczce oleju.
Kurczaka przełożyć na talerz i przykryć luźno folią.
Ciepła 1 łyżeczka oleju i 1 łyżeczka tłuszczu boczku na patelni.
Dodać grzyby, szalotki i 2 łyżki wody, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną i rumiane, o 6 protokół.
Przełożyć do miski i ogrzać.
Wlać wino na patelnię i gotować na dużym ogniu, skrobanie dno patelni poluzować wszelkie rumiane kawałki, aż zredukowane do kilku łyżek.
Dodać wywar z kurczaka i gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 3 protokół.
Ubić pastę z mąki i gotować, aż sos zgęstnieje.
Dodać grzyby i gotować aż do ogrzania.
Przelej do małej miski i wymieszaj z nagromadzonymi sokami z kurczaka.
Wytrzyj patelnię i przywróć ją do wysokiej temperatury.
Dodaj pozostałą 1 łyżeczkę oleju i jeszcze 1 łyżeczkę tłuszczu z boczku.
Dodaj jarmuż, doprawić solą i pieprzem i smażyć, aż tylko zacznie brązowieć, o 3 protokół. Wymieszaj zarezerwowany boczek i sok z cytryny. Ułóż jarmuż na 4 talerzach obiadowych. Top z piersi kurczaka i sosem grzybowym i podawać.
Pieczone lub puree ziemniaczane.
Rekomendacja wina: kluczem do udanego meczu wina jest zrównoważenie smaków wędzonego boczku, jarmużu i grzybów. Sugerują jasnoczerwony z pewną dojrzałą owocowością, aby odtworzyć ostrość zieleni i mięsa. Pinot Noir z Zachodniego Wybrzeża, taki jak Erath Willamette Valley z Oregonu z 1993 lub Sanford Santa Barbara z Kalifornii z 1993, byłby doskonałym wyborem.