Kurczak z gruszką-szałwia patelnia Chutney
Kurczak z gruszką-szałwia patelnia Chutney może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka cebuli, pieprzu, szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Spróbuj Szałwiowe półki wieprzowe z chutneyem gruszkowym, Gruszka Chutney Kurczak, oraz Patelnia Z Kurczaka Z Szałwią Różą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Kurczaka posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu.
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Zmniejszyć ogień do medium; dodać pozostałe 1 łyżeczkę oleju.
Dodaj cebulę i paprykę na patelnię. Gotować 3 minuty, często mieszając.
Dodaj cukier, ocet, szałwia, nasiona gorczycy, pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pozostałe 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Dodaj gruszkę. Zwiększyć ogień do średniej; gotować 10 minut lub aż gruszka będzie miękka, często mieszając.
Umieść kurczaka na patelni na wierzchu chutney. Przykryć patelnię luźno folią; piec w temperaturze 375 przez 15 minut lub do czasu, aż kurczak będzie gotowy.
Wino Uwaga: Pinot gris, te same winogrona, co pinot grigio, znane są z produkcji pełniejszych białek pełnych aromatów owocowych, takich jak jabłko i gruszka, gdy są uprawiane w chłodnym klimacie Oregońskiej Doliny Willamette. Ponzi Vineyards Pinot Gris 2005 ($17), z nutami goździków i migdałów, odzwierciedla skoncentrowane gruszki i ziołowe smaki, które znajdują się w chutney. - Jeffery Lindenmuth