Kurczak z grilla z musztardą miodową i czerwoną cebulą
Kurczak z grilla z musztardą miodową i czerwoną cebulą zajmuje około 25 minut od początku do końca. To danie główne ma 466 kalorii , 24 g białka i 26 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 1,61 USD za porcję . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką pierś kurczaka, olej roślinny, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 32% . Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kurczak z grilla z miodem i musztardą i czerwoną cebulą , Sałatka z kurczakiem z musztardą miodową z mango i czerwoną cebulą oraz Kanapki z grillowaną wieprzowiną z marynowaną czerwoną cebulą .
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową lub patelnię grillową na średnim ogniu.
Wlej 2 łyżki oleju roślinnego do małego rondla i postaw na umiarkowanym ogniu.
Dodaj czerwoną cebulę i smaż 3 do 5 minut.
Dodaj ocet i zredukuj o połowę, 1 do 2 minut.
Dodaj brązowy cukier i gotuj 1 minutę, aby włączyć.
Wymieszaj bulion, musztardę miodową, ziele angielskie i curry. Doprowadzić sos do bąbelków i zmniejszyć ogień do najniższego poziomu.
Kurczaka posmaruj odrobiną oliwy, solą i pieprzem, według własnego uznania.
Połóż kurczaka na gorącym grillu i smaż 4–5 minut, a następnie obróć. Posmaruj kurczaka obficie sosem i gotuj kolejne 5 minut. Obróć jeszcze raz i posmaruj. Gotuj jeszcze 2 lub 3 minuty, aż kurczak się usmaży, a następnie przenieś kurczaka na talerz i podawaj.