Kurczak Z Grilla Z Cegły
Kurczak z grilla jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać oregano, sól, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Grillowany kurczak pod cegłą, Kurczak grillowany pod cegłą, oraz Grillowany cytrusowy kurczak pod cegłą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć szyję i podroby z kurcząt, kur lub przepiórek, jeśli są obecne; rezerwy do innego użytku lub wyrzucić. Zdjąć i wyrzucić wszelkie grudki tłuszczu z ptaków. Nożycami do drobiu lub nożyczkami kuchennymi przeciąć po jednej stronie kręgosłupa każdego ptaka, odcinając całkowicie na dwie części; w przypadku kurcząt przeciąć również drugą stronę Kości grzbietowych i odrzucić kości grzbietowe. Ptaki dobrze spłukać i osuszyć. Wyciągnij ptaki i ustaw skórę na płaskiej powierzchni; ręką naciśnij ptaki, aby spłaszczyć.
W naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali wymieszaj sok z cytryny, pietruszkę, oliwę z oliwek, czosnek, Bazyl, oregano, pieprz, płatki chili i 1/2 łyżeczki soli. Rozetrzyj mieszaninę na wszystkie ptaki.
Umieść w naczyniu, nakładając się i układając w razie potrzeby. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut lub do 1 dnia.
Ustaw ptaki, skórę bokiem w dół i obok siebie, na 12-na 17-calowym odcinku naoliwionego grilla na solidnym łóżku ze średnich węgli lub na średnim ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 4 do 5 sekund). Ustaw patelnię 12 na 17 cali, po prawej stronie do góry, na ptakach. Rozłóż 4 czyste Cegły (5 do 6 funtów. każdy) równomiernie na patelni (patrz UWAGI).
Przykryj grill i gotuj, aż skóra będzie dobrze zarumieniona (podnieś patelnię, aby sprawdzić), około 20 minut dla kurcząt, 18 minut dla kur i 12 do 15 minut dla przepiórek.
Zdjąć patelnię i za pomocą szerokiej szpatułki odwrócić ptaki. Przykryj grilla i gotuj bez ważonej patelni, aż mięso na kościach uda nie będzie już różowe( pokrojone w celu przetestowania), 5 do 10 minut dłużej dla kurcząt i Kur, 2 do 5 minut dla przepiórek.
Przenieś ptaki, ze skóry, na talerz. Za pomocą noża lub nożyc do drobiu pokrój kurczęta na ćwiartki, a kury na połówki w razie potrzeby.
Podawać z cytrynowymi klinami, aby przecisnąć ptaki.