Kurczak Z Grilla

Kurczak Z Grilla
Kurczak z grilla wymaga około 9 godzin i 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje $1.99 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, oregano, ketchup i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku, Cornell Chicken (Grillowany Kurczak Z Białym Sosem Barbecue), oraz Stovetop BBQ Chicken: soczysty kurczak z grilla, nie wymaga grilla.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Połówki kurczaka opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Umieść kurczaka w dużej misce lub naczyniu do pieczenia, zalej włoskim sosem i równomiernie dopraw przyprawą do grilla Neely. Aby uzyskać najlepsze wyniki, pozostaw kurczaka do marynowania w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do GrillaPrzyprawa Do Grilla
3 łyżki Doprawionej Bułki Tartej, Podzielone3 łyżki Doprawionej Bułki Tartej, Podzielone
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Jeśli gotujesz w środku: wyjmij kurczaka z lodówki i posmaruj kurczaka sosem Barbecue Neely.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Umieść w rozgrzanym piekarniku 350 stopni F na 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Jeśli grillowanie na zewnątrz: trzydzieści minut przed gotowaniem, wyjmij kurczaka z lodówki i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową. Rozgrzej grill do średniej temperatury, około 275 stopni F najlepiej nad hickory i węglem drzewnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Połówki kurczaka umieścić na grillu, mięso od strony dołu. Przykryć grill i gotować przez około 50 minut. Odwróć kurczaka i niech brązowy, aż kurczak staje się złoty, o 15 do 20 protokół. Skrzydło i pałeczka powinny stać się bardzo delikatne i łatwo odciągną stawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Posmaruj kurczaka sosem Barbecue Neely podczas ostatnich 5 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
9
Wymieszać wszystkie składniki razem w misce, z wyjątkiem oleju i soli i pieprzu. Powoli ubijamy olej i doprawiamy solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Dodaj wszystkie składniki do miski i mieszaj, aż się połączą. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
W dużym rondlu połącz wszystkie składniki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować bez przykrycia, często mieszając, przez 1 godzinę 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 łyżeczki gorącej soli2 łyżeczki gorącej soli2Spód: okruszki z herbatników grahamPrzyprawa do grilla NeelyPrzyprawa do grilla Neely2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2kurczaki (lub 4 całe piersi z kością)kurczaki (lub 4 całe piersi z kością)1warzywo (np. szpinak)Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)2ząbki czosnku, rozbiteząbki czosnku, rozbite1Spód: okruszki z herbatników grahammusztarda mielonamusztarda mielona2Spód: okruszki z herbatników grahammusztarda mielonamusztarda mielona1Spód: okruszki z herbatników grahamświeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki1porcja startego parmezanukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone5Spód: okruszki z herbatników grahamjasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1Spód: okruszki z herbatników grahamramięramię4Spód: okruszki z herbatników grahamramięramię1warzywo (np. szpinak)suszone oreganosuszone oregano3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody1porcja startego parmezanupokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa8krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1porcja startego parmezanuz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi5Spód: okruszki z herbatników grahamz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm1porcja startego parmezanuSos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Zinfandel, Wino Różane

Grill sprawdza się bardzo dobrze z Zinfandelem i różowym winem. Róża jest orzeźwiająca w wysokich temperaturach i uzupełnia słodkie i pikantne sosy i przetarcia. Zinfandel to klasyczny wybór czerwonego wina do grillowania, szczególnie do żeberek wieprzowych i mostku wołowego. Możesz spróbować Hullabaloo Zinfandel. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Hullabaloo Zinfandel
Hullabaloo Zinfandel
Hullabaloo 2012 wyświetla aromaty boysenberry, lukrecji i białego pieprzu na nosie, z dobrze ustrukturyzowanymi smakami dzikiej wiśni, jagód, coli i owoców malin dominujących w podniebieniu, a kończąc na odrobinie pikanterii na finiszu. To wino będzie się starzeć z wdziękiem przez następne 5-7 lat.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
KuchnieBBQGrill
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn