Kurczak z Chile-ryż serowy
Kurczak z Chile-ryż serowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 567 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 3,08 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz chiles, cebula, piersi z kurczaka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kurczak & Chile-Ryż Serowy, Chile & Ser Ryż, oraz Ser Chile Ryż Burritos.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni (o bokach co najmniej 2 w. wysokie) na średnim-wysokim ogniu.
Posypać kurczaka solą i pieprzem i gotować, często mieszając, aż lekko rumiane, ale nie gotowane przez, o 5 protokół.
Wyjąć kurczaka z patelni i odstawić.
Dodaj cebulę, czosnek, i jalapeos do patelni, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, mieszając często, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, jeszcze 1 minutę, a następnie wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Gotować ryż 5 minut, następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć patelnię i gotować 15 minut.
Powrót kurczaka na patelnię i gotować, aż ryż będzie miękki, płyn jest wchłaniany, a kurczak jest gotowany przez, o 5 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z chiles, ser, i kolendry.