Kurczak w sosie śmietanowym

Kurczak w sosie śmietanowym
Kurczak w sosie śmietanowym to bezglutenowe, pierwotne, całe 30 i דל פחמימות,zne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 27g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 15 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 2 godziny i 20 minut. Jeśli masz kurczaka, czosnek, sól i mielony pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Tetrazzini z kurczaka (makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym), Kurczak w sosie śmietanowym, oraz Kurczak w sosie śmietanowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz kurczaka (pierś-side up), rosół z kurczaka, wodę, meksykańską cremę, pomidory, czerwoną paprykę, paprykę jalapeno, cebulę, czosnek, oregano, liść laurowy, pieprz cayenne, sól i pieprz w dużym garnku, zapewniając, że wszystkie składniki są zanurzone w płynie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Obróć kurczaka za pomocą szczypiec. Przykryć stockpot i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, o 30 protokół. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Kurczaka wyjąć z mieszanki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do wrzenia, odtłuszczając każdy tłuszcz, który unosi się na powierzchnię, 5 do 10 minut.
5
Pokroić kurczaka na kawałki wielkości porcji i wrócić do stockpot; wymieszać posiekaną kolendrę i gotować, aż kurczak jest rozgrzany przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawSos
Magazyn