Kurczak w sosie pomidorowo-estragonowym

Kurczak w sosie pomidorowo-estragonowym
Kurczak w sosie pomidorowo-estragonowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 270 kalorii, 28g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ser feta, estragon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Spróbuj Grillowany kurczak z pomidorowym sosem estragonowym, Dorsz gotowany w sosie pomidorowo-estragonowym, oraz Krewetki Z Estragonem I Sosem Pomidorowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę w dużej patelni smażonej na średnim ogniu. Piersi kurczaka doprawić solą i pieprzem, lekko posmarować mąką uniwersalną (wytrząsając nadmiar), a następnie ostrożnie umieścić na patelni. Gotować, aż piersi kurczaka są złote i prawie gotowane przez, o 5 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Przełożyć na talerz i przykryć.
3
W tej samej patelni, podsmażyć szalotki na średnim ogniu do miękkości, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj białe wino i użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Dusić 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać bulion z kurczaka; dusić, pod przykryciem, na średnim ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
6
Powrót piersi z kurczaka na patelnię, i gotować na średnim ogniu 4 protokół lub aż gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Wyjąć piersi z kurczaka i umieścić 1 pierś na każdym z 4 talerzy. Pomidory i estragon wymieszać w mieszaninie bulionu; wlać 1/3 szklanki sosu na każdej piersi kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
8
Posypać serem i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawSos
Magazyn