Kurczak w sosie gruszkowym
Kurczak z sosem gruszkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz połówki piersi kurczaka, bulion z kurczaka, gruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć gruszki można śledzić to danie główne z Naleśniki kukurydziane z figami i gruszkami jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak W Sosie Gruszkowym, Udka z kurczaka w sosie gruszkowo-porowym, oraz Chrupiący Kurczak z pikantnym gruszkowym sosem żurawinowym.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Piersi kurczaka natrzeć solą i białym pieprzem.
Umieścić piersi z kurczaka w gorącej patelni, i gotować przez około 10 minut z każdej strony, aż soki uruchomić jasne.
W międzyczasie, umieścić boczek w rondlu na średnim ogniu, i gotować, aż chrupiące.
Usunąć boczek i odsączyć tłuszcz, pozostawiając na patelni około 1 łyżki stołowej. Wymieszać trochę bulionu z kurczaka i zeskrobać kawałki boczku przyklejone do patelni.
Wlać resztę bulionu i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut.
Dodać gruszki i gotować jeszcze 5 minut.
W małej filiżance wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę.
Wlać mieszaninę do rondla wraz z zieloną cebulą. Pozostawić do wrzenia, aż sos będzie gęsty i bąbelkowy, o 2 protokół. Pokruszyć boczek na patelni.