Kurczak w sosie balsamicznym, pomarańczowym i rozmarynowym

Kurczak w sosie balsamicznym, pomarańczowym i rozmarynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 30g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ocet balsamiczny, liście rozmarynu, ryż i sałatkę do podania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać światło cukru muscovado można śledzić to danie główne z Sugar & spice rock cakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 146 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe zapiekane w sosie Rozmarynowo-balsamicznym i pomarańczowym, Łosoś z rozmarynowym sosem balsamicznym, oraz Rozmaryn - pieczona noga jagnięca z sosem balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć kurczaka między kawałki folii spożywczej i lekko spłaszczyć patelnią. Rozpakuj i posypać po obu stronach pieprzem.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu, a następnie smażyć kurczaka przez5 minut, obracając się w połowie.
Zalać 2 łyżki octu, dodać sok pomarańczowy i wywar, posypać masą i solą. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ciepło i delikatnie bąbelkoweod 5 minut do miękkości, łyżka z sosem często iturning kurczaka w połowie.Wymieszać cukier, masło i resztę octu, a następnie skwierczeć przez kilka minut, aż zmniejszy się i błyszczący.
Kurczaka umieścić w naczyniu do serwowania, łyżkę sosu i udekorować pomarańczą i rozmarynem.
Serwuj z ryżem i chrupiącą zieloną sałatką.