Kurczak w Riesling

Kurczak w Riesling
Kurczak w Riesling jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1289 kalorii, 79g białka, oraz 83g tłuszczu każdy. Na $4.5 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz marchew, ziemniaki, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak W Riesling, Kurczak z Rieslingiem, oraz Kurczak Riesling.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kurczaka osuszyć i posypać 1 łyżeczką soli i 3/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
SólSól
3
Rozgrzać olej z 1 łyżką masła w szerokim garnku 3 1/2 - do 5-quart heavy ovenproof na średnim ogniu, aż piana ustąpi, następnie brązowy kurczak w 2 partiach, obracając raz, około 10 minut w sumie na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Przenieść na talerz.
5
Tymczasem pory umyć i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
6
Wylać tłuszcz z garnka, następnie ugotować pory, szalotkę i 1/4 łyżeczki soli w pozostałych 2 łyżkach masła, przykryte, na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pory będą bladozłoty, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
PorPor
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj kurczaka, skórki do góry, z dowolnymi sokami z talerza, marchewką i winem i gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę, 3 do 4 minut. Przykryć garnek i dusić kurczaka w piekarniku, aż gotowane przez, 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
Cały KurczakCały Kurczak
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
8
Podczas duszenia kurczaka obrać ziemniaki, następnie obficie przykryć zimną wodą w rondlu 2-3-ćwiartkowym i dodać 1 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą po prostu miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Odcedzić w durszlaku, a następnie powrócić do rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Dodać natkę pietruszki i wstrząsnąć do powłoki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
11
Crème fraîche wymieszać z kurczakiem i doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, a następnie dodać ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
ZiemniakZiemniak
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
SólSól
1
Kurczak cięty w stylu francuskim daje 2 połówki piersi z przymocowanymi skrzydłami, połówki poprzecznie w sumie 4 kawałki piersi, 2 pałeczki i 2 uda. Jeśli nie chcesz pokroić całego kurczaka, możesz użyć 3 funtów części kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn